PREMINUO jedan od zaposlenih u BORSKOJ POLICIJI. Sumnja se da je bolovao od covid 19, rezultati tek sutra

578 0

BOR, (IST Media) Policajac iz Bora na visokoj poziciji preminuo je noćas na grudnom odeljenju Opšte bolnice u Boru, a simptomi koje je imao upućuju na zarazu korona virusom.

Pacijent je primljen sa visokom tempereturom i upalom pluća. Testirana je, i po dobijanju rezultata javnost ćemo obavestiti o rezultatima, rekao je danas na konferenciji za novinare u gradskoj upravi zamenik komandira Štaba za vanredne situacije Danijel Aleksić.

Prema saznanjima IST Media, pacijent je imao manje od 50 godina, bio je u punoj snazi i bez ikakvih zdravstvenih tegoba, što dokazuje da korona ne bira godine i da je neophodan maksimalan oprez i poštovanje svih mera.

Iz naših izvora saznajemo da je blizu 40 radnika borske policije poslato u samoizolaciju kako bi se suzbilo širenje korona virusa i kontakti sa kolegama.

Našoj redakciji danas se obratila i rodbina nekoliko pacijenata koji tvrde da se u ambulanti “Rudar” osobe sa povišenom temperaturom i bolovima u grudima upućuju na kućno lečenje, a prepisuju im se palitreks i febricet.

Niko nije ni pomislio da ih testira ili uputi u bolnicu. Čekaju po nekoliko sati na jakom vetru iako jedva stoje na nogama. Tek kasnije je moj rođak prebačen na grudno odeljenje, kada temperatura nije spadala ispod 39, ali nije prebačen u covid ambulantu, već na grudno odeljenje rekao je sagovornik IST Media.

Danas je u gradskoj upravi rečeno da je u Opštu bolnicu u Boru poslednja tri dana primljeno 12 osoba koji imaju kliničku sliku nalik na korona virus. 

Do sada je u Boru potvrđeno šest slučajeva covida-19.

Inače, danas su Ministarstvo zdravlja i Institut za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut” prosledili lokalnim samoupravama instrukcije da svi zaraženi koronavirusom moraju da se leče u kovid bolnicama ili improvizovanim bolnicama u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i da više nema lečenja kod kuće.

Do sada su pacijenti, koji nisu imali simptome bolesti ili su imali blažu kliničku sliku lečeni kod kuće.

Odlukom Vlade Srbije svi pozitivni na koronu biće lečeni u bolnicama, oni bez simptoma ili sa blažom kliničkom slikom u privremenim bolnicama, a sa težom kliničkom slikom u kovid bolnicama, prenele su agencije.

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

There are 1 comments

  1. Ono sto niko ne kaze je da je ovaj covek bio pod lekarskim nadzorom nedelju dana pre nego sto je uzet uzorak za covid u ponedeljak, a preminuo u ponedeljak na utorak. Da je lecen pre toga antibioticima, a niko se nije setio da odradi testiranje ranije. To sto je bez drugih tegoba dobio upalu pluca, a da je pre toga bio pod lekarskim nadzorom, moze da bude samo greska i neodgovornost lekara i za to treba odgovarati. Niko ne sme da se igra sa tudjim zivotima na ovaj nacin. Pokoj dusi preminulom, koga poznajemo kao casnog i dobrog coveka.

    Odgovori

Leave a comment

Your email address will not be published.

X