Prekinut štrajk opštinske uprave. Problem sa zaradama još nije rešen

367 0

BOR, (IST Media) Sve službe opštinske uprave SO Bor, danas rade uobičajeno, nakon što je krajem nedelje postignut sporazum o visini zarada, i time prekinut trodnevni štrajk radnika svih službi.

 

 

sstrajk so bor

 

Da podsetimo, predsednik opštine Živorad Petrović je protekle nedelje doneo naredbu kojom se nalaže opštinskoj upravi da obračun i isplatu zarada zaposlenima vrši „u skladu za zakonskim propisima“.

 

Time je plata nekvalifikovanim radnicima opštinske uprave smanjena ispod republičkog minimalca, dok su plate radnika sa srednjom stručnom spremom smanjene za oko 7.000 dinara, i iznosile 24.000 dinara.

 

To je dovelo do štrajka radnika svih službi, pa je u petak prekinuta i sednica SO Bor da bi se sa štrajkačima postigao sporazum. Nakon pola sata pronađeno je privremeno rešenje, pa će zaosleni i ovog meseca zarade primiti “po starom”, a onima koji su bili oštećeni vratiće se razlika.

 

Problem ipak nije rešen, pa bi o zaradama trebalo da u narednih mesec dana razgovaraju sindikat, sa predstavnicima opštine i ministarstva. Predsednik opštine je rekao da će preduzeti sve da se zarade zaposlenih vrate na nivo pre smanjenja, ali da ne želi da prekrši zakon.

 

Jedno od rešenja ovog problema je i da Bor dobije status grada, zašta je u republičkoj Skupštini već pokrenuta inicijativa.

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

There are 1 comments

  1. Pingback: Prekinut štrajk opštinske uprave. Problem sa zaradama još nije rešen | Vest dana

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X