DruštvoTema danaНекатегоризовано

Prekinut štrajk opštinske uprave. Problem sa zaradama još nije rešen

BOR, (IST Media) Sve službe opštinske uprave SO Bor, danas rade uobičajeno, nakon što je krajem nedelje postignut sporazum o visini zarada, i time prekinut trodnevni štrajk radnika svih službi.

 

 

sstrajk so bor

 

Da podsetimo, predsednik opštine Živorad Petrović je protekle nedelje doneo naredbu kojom se nalaže opštinskoj upravi da obračun i isplatu zarada zaposlenima vrši “u skladu za zakonskim propisima”.

 

Time je plata nekvalifikovanim radnicima opštinske uprave smanjena ispod republičkog minimalca, dok su plate radnika sa srednjom stručnom spremom smanjene za oko 7.000 dinara, i iznosile 24.000 dinara.

 

To je dovelo do štrajka radnika svih službi, pa je u petak prekinuta i sednica SO Bor da bi se sa štrajkačima postigao sporazum. Nakon pola sata pronađeno je privremeno rešenje, pa će zaosleni i ovog meseca zarade primiti “po starom”, a onima koji su bili oštećeni vratiće se razlika.

 

Problem ipak nije rešen, pa bi o zaradama trebalo da u narednih mesec dana razgovaraju sindikat, sa predstavnicima opštine i ministarstva. Predsednik opštine je rekao da će preduzeti sve da se zarade zaposlenih vrate na nivo pre smanjenja, ali da ne želi da prekrši zakon.

 

Jedno od rešenja ovog problema je i da Bor dobije status grada, zašta je u republičkoj Skupštini već pokrenuta inicijativa.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

U OŠ “Dušan Radović” završena školska godina na najhumaniji način – Akcijom “Za dečije srce bez mane”

Ist Media

[VIDEO] Borski srednjoškolci i zaposleni u Srbija Ziđin Koper čistili priobalje Borskog jezera

Ist Media

Svečanom akademijom obeleženo 63 godine Tehničkog fakulteta u Boru

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X