Društvo

Predstavnici novinarskih udruženja koja brane Vučića najzastupljeniji u konkursnim komisijama

mediji

BEOGRAD (IST Media) – Predstavnici Udruženja elektronskih medija Komnet (ComNet) i Profesionalnog udruženja novinara Srbije (PROUNS), koja u saopštenjima osuđuju napade na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, najzastupljeniji su u lokalnim konkursnim komisijama za sufinansiranje medijskih projekata u 2020. godini, saopštilo je danas Udruženje novinara Srbije (UNS).

Dva od tri člana komisije za dodelu sredstava za sufinansiranje medija u Boru u 2020. bili su članovi upravo PROUNS-a. Podsećamo da je dve trećine novca za sufinansiranje medijskih sadržaja na teritoriji grada Bora pripalo medijima bliskih vlasti i iz drugih gradova i opština istočne Srbije.

UNS je preneo da je od 117 raspisanih lokalnih konkursa za sufinansiranje medijskih projekata u 2020. godini na sajtovima tih lokalnih samouprava objavljeno 67 rešenja o izboru komisija za ocenu projekata pri čemu je najveći broj članova, njih 38, imenovano na predlog Udruženja elektronskih medija KomNet (ComNet).

Navodi se i da sufinansiranje projekata u tim lokalnim samoupravama, za koje je predvidjeno oko 1,3 milijarde dinara, ocenjuje i 29 predstavnika Profesionalnog udruženja novinara Srbije (PROUNS) dok su na trećem mestu po zastupljenosti u konkursnim komisijama predstavnici Nove mreže Srbije (NMS).

Udruženja KomNet i PROUNS, čiji su predstavnici najbrojniji u raspodeli novca poreskih obveznika medijima, u saopštenjima osudjuju napade na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, izmedju ostalog i ‘nedopustivo guranje telefona u lice’ predsedniku od strane novinara N1 Miodraga Sovilja i ‘poziv na ubistvo’ na naslovnici NIN-a. Osudila su i napade na društvenim mrežama na novinarku Studija B Barbaru Životić posle izveštavanja sa protesta 1 od 5 miliona, stoji u saopštenju.

UNS je preneo i da su predstavnici organizacija koje čine Koaliciju novinarskih i medijskih udruženja, a u kojoj su pored tog udruženja i Nezavisno udruženje novinara Srbije, Nezavisno društvo novinara Vojvodine i Lokal pres, ove godine izabrani “u samo devet” lokalnih samouprava dok su prošle godine bili zastupljeni u 86 konkursnih komisija.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Apoteka u Domu zdravlja izdata u zakup. Na licitaciji ponuđeno 325.000 dinara mesečno

Ist Media

Povređena dva učenika na osvetljenim pešakim prelazima kod škola!

Ist Media

Gimnazijalci prikupljaju novac za novogodišne paketiće namenjenih socijalno ugroženoj deci

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X