Predstava DEMOKRATIJA u Boru. Obezbedite na vreme besplatnu kartu

457 0

BOR, (IST Media) Predstava “Demokratija”, koju je napisao i režirao Zijah Sokolović, a čije igranje organizuje UG “Srbija u pokretu”, biće premijerno odigrana u Boru 26. oktobra u Narodnoj biblioteci Bor. Predstava počinje u 19 sati, ulaz je besplatan, ali je zbog velikog interesovanja i ograničenog broja mesta potrebo da karte rezervišete putem linka OVDE

 

resize-of-fb-post

 

„Demokratija“ Zijaha Sokolovića bavi se idejom demokratije kroz istoriju, provlačeći je kroz staru Grčku, stari Rim, pa i mitsku priču o Prometeju i bogovima sa Olimpa, vešto pokazujući da je demokratija sistem koji je pre svega na strani ljudi – osim kada to baš i nije slučaj.

 

Zijah i njegov glumački partner Dražen Šivak sa lakoćom pričaju priču o demokratiji, prenoseći na publiku sve svoje male i velike dileme, pitanja i nedoumice, terajući prisutne da se zapitaju o vrlinama i manama političkog sistema u kome živimo.

 

resize-of-zijah-sokolovic

 

Predstava „Demokratija“ nastala je u okviru kampanje „Biram koga biram“, koji sprovode Nacionalna koalicija za decentralizaciju, Srbija u pokretu i Media i reform centar Niš, sa ciljem da građanima Srbije pokažu sve manjkavosti postojećeg izbornog sistema kako bi ih angažovali da se aktivno uključe u kampanju za njegovu promenu.

 

Nakon svakog igranja biće održana i diskusija na temu postojećeg izbornog sistema, kako bi se građanima dao prostor da izraze utiske ali i kako bismo razgovarali o tome da li mi zaista biramo svoje predstavnike u parlamentu, ili nam izborni sistem to samo prividno dozvoljava. 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X