Predstava Boing Boing ponovo na daskama koje život znače

340 0

ZAJEČAR Ansambl Zvezdara teatra oduševio zaječarsku publiku – Za predstavu “Boing boing” Marka Kamoletija u režiji Predraga Stojmenoviča tražila se karta više – Zoranov brk otišao u ruke Jelisavete Orašanin za ulogu Berte – “Ovo je moj drugi festival i prva nagrada u životu” izjavila nakon predstave Jelisaveta Orašanin

 

predstava Boing boing

 

Kada za predstavu za koju kažu da je jedan od najizvođenijih u istoriji pozorišta, da je igran na svetskim scenama i preko dvadeset godina i kada se zna da je u zaječarskom teatru igran u dve postavke, da publika zna celu priču, zaplet i kraj, a ipak reaguje burno u najvećem delu znači da je ansabl Zvezdara teatra napravio dobar posao.

 

Nakon tri komada koja tretiraju neke važne i ozbiljne teme, kao što su brak, ljudska egzistencija i moral, strah, poštenje, na programu Dana Zorana Radmilovića komedija. Koju su glumci razigravali do usijanja. Tako je reagovala i publika.

 

Jelisaveta Orassanin i Vuk Kostich

 

U početku stegnuto, a na kraju gotovo ovacije. I pored činjenice s početka ovog napisa da se radi o poznatom vodvilju bezbroj puta izvođenom na meridijanima širom sveta. U briljantnom tumačenju mladog ansambla Zvezdara teatra najdalje je otišla Jelisaveta Orašanin u bravuroznom tumačenju Berte.

 

Da je nagrada otišla u prave ruke pokazo je i aplauz publike na kraju predstave koja je oduševljena izašla iz sale Pozorišta Timočke krajine “Zoran Radmilović”.

 

Jelisaveta Orassanin dobitnik nagrade Zoranov brkJelisaveta Orašanin: “Prilično sam zatečena jer mi je ovo prva pozorišna nagrada u životu. Presrećna sam. Sve mi je ovo relativno novo. Zahvaljujem se celoj ekipi koja me je podržala. Super smo radili od početka. Publika je bila malo stegnuta u početku pa smo se uplašili. Ali to tera nas glumce da se malo više potrudimo. Ja se nadam da će mi zauvek trebati ovaj debeli kostim “

 

Viktor Savić: “Ovo mi je prvi nastup na Zoranovim danima u Zaječaru. U početku je publika bila malo tvrđa. Pošlo nam je za rukom da ih opustimo što znači da smo napravili pravu stvar. na kraju su se opustili i uživali. Nama je to najbitnije. Publika je od Zvezdara teatra navikla da gleda dobre, vrhunske komedije. Mislim da mi to ovom predstavom opravdavamo i nastavljamo.”

 

Vuk Kostić: “Jedina stvar koju želim ovoj predstavi da je igramo minimum još petsto puta. Da je igramo kao Bubu u uhu. Nikad nisam bio na Danima i mi smo počastvovani što smo na ovom festivalu jer smo uvek na neki volšebni način ispadali iz nekih konkurencija, a ja mislim da ova predstava zaslužuje gledanje.”

 

U toku dana, u okviru pratećeg programa, otvorena je izložba crteža Aleksandre Jelović u Narodnom muzeju i predstavljena Druga knjiga Žarka Lauševića. O knjizi su govorili Selimir Radulović direktor Sterijinog pozorja, Bora Dimitrijević direktor Narodnog muzeja u Zaječaru, Miljan Gogić, v.d. upravnika Pozorišta Timočke krajine “Zoran Radmilović i glumac Irfan Mensur koji je govorio krajnje emotivno o svom druženju sa Žarkom Lauševićem.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X