Predstava Boing Boing ponovo na daskama koje život znače

843 0

ZAJEČAR Ansambl Zvezdara teatra oduševio zaječarsku publiku – Za predstavu “Boing boing” Marka Kamoletija u režiji Predraga Stojmenoviča tražila se karta više – Zoranov brk otišao u ruke Jelisavete Orašanin za ulogu Berte – “Ovo je moj drugi festival i prva nagrada u životu” izjavila nakon predstave Jelisaveta Orašanin

 

predstava Boing boing

 

Kada za predstavu za koju kažu da je jedan od najizvođenijih u istoriji pozorišta, da je igran na svetskim scenama i preko dvadeset godina i kada se zna da je u zaječarskom teatru igran u dve postavke, da publika zna celu priču, zaplet i kraj, a ipak reaguje burno u najvećem delu znači da je ansabl Zvezdara teatra napravio dobar posao.

 

Nakon tri komada koja tretiraju neke važne i ozbiljne teme, kao što su brak, ljudska egzistencija i moral, strah, poštenje, na programu Dana Zorana Radmilovića komedija. Koju su glumci razigravali do usijanja. Tako je reagovala i publika.

 

Jelisaveta Orassanin i Vuk Kostich

 

U početku stegnuto, a na kraju gotovo ovacije. I pored činjenice s početka ovog napisa da se radi o poznatom vodvilju bezbroj puta izvođenom na meridijanima širom sveta. U briljantnom tumačenju mladog ansambla Zvezdara teatra najdalje je otišla Jelisaveta Orašanin u bravuroznom tumačenju Berte.

 

Da je nagrada otišla u prave ruke pokazo je i aplauz publike na kraju predstave koja je oduševljena izašla iz sale Pozorišta Timočke krajine “Zoran Radmilović”.

 

Jelisaveta Orassanin dobitnik nagrade Zoranov brkJelisaveta Orašanin: “Prilično sam zatečena jer mi je ovo prva pozorišna nagrada u životu. Presrećna sam. Sve mi je ovo relativno novo. Zahvaljujem se celoj ekipi koja me je podržala. Super smo radili od početka. Publika je bila malo stegnuta u početku pa smo se uplašili. Ali to tera nas glumce da se malo više potrudimo. Ja se nadam da će mi zauvek trebati ovaj debeli kostim “

 

Viktor Savić: “Ovo mi je prvi nastup na Zoranovim danima u Zaječaru. U početku je publika bila malo tvrđa. Pošlo nam je za rukom da ih opustimo što znači da smo napravili pravu stvar. na kraju su se opustili i uživali. Nama je to najbitnije. Publika je od Zvezdara teatra navikla da gleda dobre, vrhunske komedije. Mislim da mi to ovom predstavom opravdavamo i nastavljamo.”

 

Vuk Kostić: “Jedina stvar koju želim ovoj predstavi da je igramo minimum još petsto puta. Da je igramo kao Bubu u uhu. Nikad nisam bio na Danima i mi smo počastvovani što smo na ovom festivalu jer smo uvek na neki volšebni način ispadali iz nekih konkurencija, a ja mislim da ova predstava zaslužuje gledanje.”

 

U toku dana, u okviru pratećeg programa, otvorena je izložba crteža Aleksandre Jelović u Narodnom muzeju i predstavljena Druga knjiga Žarka Lauševića. O knjizi su govorili Selimir Radulović direktor Sterijinog pozorja, Bora Dimitrijević direktor Narodnog muzeja u Zaječaru, Miljan Gogić, v.d. upravnika Pozorišta Timočke krajine “Zoran Radmilović i glumac Irfan Mensur koji je govorio krajnje emotivno o svom druženju sa Žarkom Lauševićem.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X