Predsednik opštine Bor dobija tri pomoćnika. Za zdravstvo zadužen srednjoškolac o protokolu brine rudar

3482 0
BOR, (IST Media) Na prvoj sednici Opštinskog veća SO Bor, članovi ovog tela su doneli odluku o sistematizaciji radnih mesta  Predsednik opštine Bor, Aleksandar Milikić, imaće tri  pomoćnika i šefa kabineta.

Prvi čovek opštine Bor imaće mlađe savetnike, za koordiniranje odnosa s javnošću i na poslovima programiranja i administracije WEB servisa.

Osim toga, otvoreno je i novo radno mesto na poslovima u prijemnoj kancelariji i protokola predsednika opštine zašta će biti potrebna struka kvalifikovanog rudara.

Kako je objašnjeno na sednici Veća, KV rudar će obavljati poslove prijemne kancelarije za predsednika opštine, evidentiraće i zakazivati prijave građana koji traže prijem kod njega i starati se o blagovremenom zakazivanju sastanka i sednica.

Kako se navodi u ovom dokumentu, novopostavljeni pomoćnik predsednika opštine će pratiti rad Opštinske uprave, drugi će biti zadužen za komunalnu oblast turizam i infrastrukturu a treći za oblast zdravstva.

Iako je logično da pomoćnik za oblast zdravstva bude neko iz te branše, sa visokom školom i više godina radnog iskustva, budućem stručnjaku za zdravstvo će biti potrebna samo srednja stručna sprema i to pravnog, ekonomskog zdravstvenog ili društvenog smera, sa jednom godinom radnog staža.

Članovi opštinske vlade doneli su i predlog rešenja o zaduženju članova Opštinskog veća za određene oblasti.

Tako će Ljubiša Repeđić biti zadužen za oblast poljoprivrede, Danijel Aleksić za oblast vanredne situacije, Dobrica Đurić za socijalnu zaštitu i društvenu brigu o deci a Tamara Paunović za obrazovanje.

Milena Stanojković će birnuti o kulturi i informisanju, Igor Janković o sportu, inicijator otvaranja Doma omladine Srećko Zdravković biće zadužen za omladinu i projekte, Slaviša Frišković za javna preduzeća i ustanove, dok će Boban Janošević imati zaduženja za brigu o ruralnom razvoju.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X