Predizborni pano SNS ponovo pretio vozačima i pešacima

536 0

BOR, (IST Media) Prošlo je gotovo godinu od dana kada je nekoliko predizbornih panoa SNS u Boru palo sa bandera oštetivši automobile auto-škola „Gazela“ i „Boki“, koji su bili u pokretu sa polaznicima obuke, a danas se situacija ponovila, srećom, bez ozbiljnih posledica.

 

Jedan naš čitalac nam je poslao fotografije na kojima se vidi da je pano sa likom predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića pao sa bendere blizu restorana Boss, i da se nalazi na kolovozu.

 

 

Danas nismo uspeli da saznamo da li je Srpskoj naprednoj stranci izdata dozvola za postavljanje panoa na identičan i nesiguran način kao u prethodnom slučaju, ali ćemo tu informaciju potražiti u opštinskoj upravi već sutra. Panoi su ponovo postavljeni na neodgovoran način, sa metalnom konstrukcijom koja je mogla da povrede pešake ili ponovo ošteti automobil.

 

Podsećamo da prošle godine SNS nije dobila urbanističku dozvolu za postavljanje predizbornih panoa u ulici Moše Pijade i Zeleni bulevar u Boru, već da je dozvola izdata naknadno, dve nedelje nakon što su postavljeni, odnosno tri dana pošto smo od lokalne samouprave zatražili informaciju da li je dozvola izdata.

 

Na taj način je u više navrata bio prekršen Zakon o oglašavanju Republike Srbije zbog čega je gradski budžet mogao biti kažnjen od 300.000 do 2.000.000 dinara. Da li je kazna i plaćena, nismo uspeli da saznamo.

 

S obzirom da tada, baš kao i sad, pri izdavanju dozvole nije vođeno računa o bezbednosti, učinjen je još jedan prekršaj iz člana 41.

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

There are 1 comments

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

X