PolitikaTema dana

Predizborni pano SNS ponovo pretio vozačima i pešacima

BOR, (IST Media) Prošlo je gotovo godinu od dana kada je nekoliko predizbornih panoa SNS u Boru palo sa bandera oštetivši automobile auto-škola “Gazela” i “Boki”, koji su bili u pokretu sa polaznicima obuke, a danas se situacija ponovila, srećom, bez ozbiljnih posledica.

 

Jedan naš čitalac nam je poslao fotografije na kojima se vidi da je pano sa likom predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića pao sa bendere blizu restorana Boss, i da se nalazi na kolovozu.

 

 

Danas nismo uspeli da saznamo da li je Srpskoj naprednoj stranci izdata dozvola za postavljanje panoa na identičan i nesiguran način kao u prethodnom slučaju, ali ćemo tu informaciju potražiti u opštinskoj upravi već sutra. Panoi su ponovo postavljeni na neodgovoran način, sa metalnom konstrukcijom koja je mogla da povrede pešake ili ponovo ošteti automobil.

 

Podsećamo da prošle godine SNS nije dobila urbanističku dozvolu za postavljanje predizbornih panoa u ulici Moše Pijade i Zeleni bulevar u Boru, već da je dozvola izdata naknadno, dve nedelje nakon što su postavljeni, odnosno tri dana pošto smo od lokalne samouprave zatražili informaciju da li je dozvola izdata.

 

Na taj način je u više navrata bio prekršen Zakon o oglašavanju Republike Srbije zbog čega je gradski budžet mogao biti kažnjen od 300.000 do 2.000.000 dinara. Da li je kazna i plaćena, nismo uspeli da saznamo.

 

S obzirom da tada, baš kao i sad, pri izdavanju dozvole nije vođeno računa o bezbednosti, učinjen je još jedan prekršaj iz člana 41.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Gradsko veće u Boru predložilo kadrovske promene u Sportskom centru i Vodovodu

Ist Media

Narodni pokret Srbije – Vlast u Boru troši milijarde bez jasnih prioriteta, kontrole i odgovornosti

Ist Media

Nastavljena sednica Skupštine Grada Bora, ekipi TV Nova S nije dozvoljeno prisustvo sednici

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X