Predizborna tišina od ponoći do nedelje u 20.00 – SAVEZ ZA SRBIJU pozvao na BOJKOT

50 0

Predizborna tišina pred parlamentarne, pokrajinske i lokalne izbore počinje večeras u ponoć i trajaće do zatvaranja biračkih mesta u nedelju, 21. juna u 20.00 časova.Za vreme predizborne tišine zabranjeni su izborna propaganda, održavanje javnih skupova i objavljivanje procene izbornih rezultata.

Tokom izborne tišine na biračkom mestu i na 50 metara od njega zabranjeno je isticanje simbola i propagandnog materijala učesnika u izborima.

Na sam dan glasanja, u nedelju 21. juna od 7.00 do 20.00 dozvoljeno je objavljivanje izveštaja o tome gde su kandidati glasali, ali ne i njihovih izjava.

Tokom predizborne tišine dozvoljeno je i emitovanje informacija o odzivu birača i spotova nadležih republičkih organa i nevladinih organizacija kojima se gradjani upućuju kada i kako mogu da glasaju.

Na parlamentarnim izborima ove godine učestvovaće 21 izborna lista stranaka i koalicija koje će se boriti da predju cenzus od tri odsto izašlih birača i osvoje poslanička mesta u Skupštini Srbije.

Pravo glasa na izborima 21. juna ima 6.583.665 gradjana Srbije, a glasaće se na 8.386 biračkih mesta.

Ministrima u Vladi Srbije, naglo je, uoči republičkih izbora zakazanih za 21. jun, poraslo interesovanje za borsku, ekonomiju, poljoprivredu, socijalnu klimu…

Tokom predizborne kampanje, Bor su posetili premijerka Srbije Ane Brnabić (SNS) i minisatr rudarstva energetike Aleksandra Antića, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, a posetu je zbog bolesti danas otkazao ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Bor je posetio i ministar Spoljnih poslova Ivica Dačić.

Svojim pristalicama u Boru su se obratili Sergej Trifunović (Pokret slobodnih građana), predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić, i lider Srpskog patriotskog saveza (SPAS) Aleksandar Šapić.

Članovi Organizacije 1 od 5 miliona iz Bora, pozvali su građane na bojkot.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

There are 1 comments

Leave a comment

Your email address will not be published.

X