Politika

Predizborna tišina od ponoći do nedelje u 20.00 – SAVEZ ZA SRBIJU pozvao na BOJKOT

Predizborna tišina pred parlamentarne, pokrajinske i lokalne izbore počinje večeras u ponoć i trajaće do zatvaranja biračkih mesta u nedelju, 21. juna u 20.00 časova.Za vreme predizborne tišine zabranjeni su izborna propaganda, održavanje javnih skupova i objavljivanje procene izbornih rezultata.

Tokom izborne tišine na biračkom mestu i na 50 metara od njega zabranjeno je isticanje simbola i propagandnog materijala učesnika u izborima.

Na sam dan glasanja, u nedelju 21. juna od 7.00 do 20.00 dozvoljeno je objavljivanje izveštaja o tome gde su kandidati glasali, ali ne i njihovih izjava.

Tokom predizborne tišine dozvoljeno je i emitovanje informacija o odzivu birača i spotova nadležih republičkih organa i nevladinih organizacija kojima se gradjani upućuju kada i kako mogu da glasaju.

Na parlamentarnim izborima ove godine učestvovaće 21 izborna lista stranaka i koalicija koje će se boriti da predju cenzus od tri odsto izašlih birača i osvoje poslanička mesta u Skupštini Srbije.

Pravo glasa na izborima 21. juna ima 6.583.665 gradjana Srbije, a glasaće se na 8.386 biračkih mesta.

Ministrima u Vladi Srbije, naglo je, uoči republičkih izbora zakazanih za 21. jun, poraslo interesovanje za borsku, ekonomiju, poljoprivredu, socijalnu klimu…

Tokom predizborne kampanje, Bor su posetili premijerka Srbije Ane Brnabić (SNS) i minisatr rudarstva energetike Aleksandra Antića, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, a posetu je zbog bolesti danas otkazao ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Bor je posetio i ministar Spoljnih poslova Ivica Dačić.

Svojim pristalicama u Boru su se obratili Sergej Trifunović (Pokret slobodnih građana), predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić, i lider Srpskog patriotskog saveza (SPAS) Aleksandar Šapić.

Članovi Organizacije 1 od 5 miliona iz Bora, pozvali su građane na bojkot.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

[VIDEO] Dimnim bombama i transparentima, opozicija blokirala rad sednice SO Majdanpek

Ist Media

Marković: Državna revizorska institucija otkrila nezakonitosti u poslovanju Toplane

Ist Media

Kompletan spisak kandidata za poslanike: Ko se sve nalazi na listi „Srbija protiv nasilja“?

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X