Pozorište “Pinokio” oduševilo najmađe Zaječarce

427 0

ZAJEČAR (IST Media, Snežana Stanojević) Glumci Dragiša Kosara i Bilajna Mihajlović oduševili su najmlađu zaječarsku publiku predstavom “Karius i Baktus” pozorišta “Pinokio” iz Beograda odigranoj sedme večeri zaječarskog pozorišnog festivala za decu, zajednički osvojivši nagradu “Čar”.

 

„Publika treba da bude zadovoljna kako smo mi igrali, a ne da li smo mi zadovoljni“, rekao je nakon predstave, koja je večeras izvedena u okviru šeste večeri 7. Međunarodnog pozorišnog festivala za decu „Čar,čar, Zaječar“, glumac Dragiša Kosara. I dodaje „sudeći prema reakcijama deci se dopala prdstava“.

 

Za dobru predstavu za decu potrebno je sve, od dobrog teksta Turbjerna Egnera, dobre režije Stevana Bodrože do muzike Kristijana Hartmana i Vladimira Petričevića i scenografije Stefanke Kiuvlieve, koja se potrudila da uradi i lutke. Ili kako kaže Dragiša Kosara „za svaku igru neophodna je timska igra“. Dakle potreban je dobar tim, a to je večeras briljantno fukcionisalo. Dokaz tome je i činjenica da je sala pozorišta u Zaječaru bila prepuna dece iako je komad „Karius i Baktus“ igran u dva termina.

 

Na kraju predstave, kao i svake večeri, glumcima je uručena zahvalnica za učešće na festivalu, a nagrada „Čar“ podelila su dva glumca Pozorišta „Pinokio“.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Knjige u kontejneru

Piše - 17. March 2012. 2
MAJDANPEK (Ist Media, I.Popović) – Knjige iz školske biblioteke OŠ „Velimir Markićević“  u Majdanpeku juče su bačene u kontejner.  …

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X