Pozorište “Pinokio” oduševilo najmađe Zaječarce

456 0

ZAJEČAR (IST Media, Snežana Stanojević) Glumci Dragiša Kosara i Bilajna Mihajlović oduševili su najmlađu zaječarsku publiku predstavom “Karius i Baktus” pozorišta “Pinokio” iz Beograda odigranoj sedme večeri zaječarskog pozorišnog festivala za decu, zajednički osvojivši nagradu “Čar”.

 

„Publika treba da bude zadovoljna kako smo mi igrali, a ne da li smo mi zadovoljni“, rekao je nakon predstave, koja je večeras izvedena u okviru šeste večeri 7. Međunarodnog pozorišnog festivala za decu „Čar,čar, Zaječar“, glumac Dragiša Kosara. I dodaje „sudeći prema reakcijama deci se dopala prdstava“.

 

Za dobru predstavu za decu potrebno je sve, od dobrog teksta Turbjerna Egnera, dobre režije Stevana Bodrože do muzike Kristijana Hartmana i Vladimira Petričevića i scenografije Stefanke Kiuvlieve, koja se potrudila da uradi i lutke. Ili kako kaže Dragiša Kosara „za svaku igru neophodna je timska igra“. Dakle potreban je dobar tim, a to je večeras briljantno fukcionisalo. Dokaz tome je i činjenica da je sala pozorišta u Zaječaru bila prepuna dece iako je komad „Karius i Baktus“ igran u dva termina.

 

Na kraju predstave, kao i svake večeri, glumcima je uručena zahvalnica za učešće na festivalu, a nagrada „Čar“ podelila su dva glumca Pozorišta „Pinokio“.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X