Poziv Boranima da na takmičenju glasaju za osnovce škole "Dušan Radović"

233 0

BOR, (Slađana van der Toorn, IST Media) Borani će do kraja oktobra moći da pruže podršku osnovcima iz škole „Dušan Radović“, kreatorima video igrice sa ekološkom porukom „Eko šuter“. Takmičenje se održava pod nazivom “Green Games”, a pobednika će izabrati publika glasanjem putem interneta i sms poruka.

 

Ovo društveno angažovano takmičenje ima za cilj da širi svest o ekološkim problemima i značaju reciklaže, a započelo ga je udruženje „Oktopus“. Učesnici su osnovci i srednjoškolci iz 70 gradova i opština Srbije i više od 150 škola.

 

Kako se navodi na oficijelnom sajtu takmičenja „Green Games“, najpoznatiji projekat udruženja je idejno rešenje i izrada statue “Ptice Robot”. U pitanju je interaktivna reciklažna instalacija autorke Biljane Bibe Vicković, koja će ukrasiti grad pobednika.

 

Pored statue gradu pobedniku, sretani dobitnik će dobiti i laptop.

 

Udruženje Oktopus osnovano je 2003. godine, a stručno je orijentisano ka razvijanju holističkih ciljeva u modernoj umetnosti, kulturno-edukativnim aktivnostima, tematskoj naučnoj fantastici i istraživačko informatičkoj delatnosti.

 

Inače, igricu su kreirali učenici Tijana Jevtić, Jelena Marković i Vlada Nikolić, u saradnji sa mentorom Vladimirom Kneževićem i nastavnikom likovnog Dragijem Čučovićem.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Klijenti

Piše - 5. March 2013. 0
IST MEDIA ima za cilj da PR uslugama izazove interes i pažnju javnosti, pripremi javno mnenje i odgovarajuće javnosti, organizuje komunikaciju u jednoj…

Faithless 12. jula na Exitu

Piše - 25. February 2015. 0
Jedan od najvećih elektronskih bendova svih vremena Faithless, nastupiće premijerno u punom koncertnom sastavu, u nedelju, 12. jula na Exit…

There are 1 comments

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X