DruštvoНекатегоризовано

Poziv Boranima da na takmičenju glasaju za osnovce škole "Dušan Radović"

BOR, (Slađana van der Toorn, IST Media) Borani će do kraja oktobra moći da pruže podršku osnovcima iz škole „Dušan Radović“, kreatorima video igrice sa ekološkom porukom „Eko šuter“. Takmičenje se održava pod nazivom “Green Games”, a pobednika će izabrati publika glasanjem putem interneta i sms poruka.

 

Ovo društveno angažovano takmičenje ima za cilj da širi svest o ekološkim problemima i značaju reciklaže, a započelo ga je udruženje „Oktopus“. Učesnici su osnovci i srednjoškolci iz 70 gradova i opština Srbije i više od 150 škola.

 

Kako se navodi na oficijelnom sajtu takmičenja „Green Games“, najpoznatiji projekat udruženja je idejno rešenje i izrada statue “Ptice Robot”. U pitanju je interaktivna reciklažna instalacija autorke Biljane Bibe Vicković, koja će ukrasiti grad pobednika.

 

Pored statue gradu pobedniku, sretani dobitnik će dobiti i laptop.

 

Udruženje Oktopus osnovano je 2003. godine, a stručno je orijentisano ka razvijanju holističkih ciljeva u modernoj umetnosti, kulturno-edukativnim aktivnostima, tematskoj naučnoj fantastici i istraživačko informatičkoj delatnosti.

 

Inače, igricu su kreirali učenici Tijana Jevtić, Jelena Marković i Vlada Nikolić, u saradnji sa mentorom Vladimirom Kneževićem i nastavnikom likovnog Dragijem Čučovićem.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

MUP pozvao građane da predlože gde pojačati kontrolu merenja brzine u saobraćaju

Ist Media

Akcija pošumljavanja u RBM-u. Posađeno još 20.000 sadnica crnog bora

Ist Media

Počela izgradnja novog dečjeg vrtića – Od iduće godine bez liste čekanja za upis dece

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X