Pozitivna na korona virus još 71 osoba, ukupno 528 potvrđenih slučajeva

55 0

U Srbiji je u prethodna 24 časa testirano još 259 osoba na prisustvo korona virusa a pozitivni rezultat potvrdjen je kod 71 osobe tako da je ukupan broj potvrđenih slučajeva 528, izjavila je zamenica direktora Instituta Batut Darija Kisić Tepavčević.

Ona je na redovnoj konferenciji za novinare o situaciji s epidemijom korona virusa rekla da je od 71 novog pacijenta, njih 48 hospitalizovano.

Navela je i da se na respiratorima trenutno nalazi 45 pacijenata, od kojih 11 na Infektivnoj klinici u Beogradu, troje u KC Niš, petoro u kliničkim centrima u Kragujevcu i Novom Sadu, devetoro u KBC “Dragiša Mišović”, jedan na Klinici za pulmologiju u Beogradu i 11-oro nu staroj zgradi hirurgije u Nišu.

Navodeći da je trenutno broj infekcija stabilan, ona je kazala da je od ukupnog broja hospitalizovanih koji su bili pozitivni na korona virus, njih 42 onačeno kao zdravo i otpušteno iz bolnica jer su imali dvostruki negativan nalaz na prisustvo virusa.

Dodala je da smrtnost u Srbiji od infekcije korona virusom trenutno iznosi 1,52 odsto kao i da je po podacima od juče, najviše slučajeva potvrdjeno u Beogradu – 219, Valjevu 45 i Ćupriji 41.

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X