POŽARI PRETE. Oprez pri paljenju rastinja, jer slede visoke kazne.

327 0
BOR, (IST Media) S obzirom da je prethodnih nedelja registrovano povećanje broja požara na otvorenom prostoru, Odeljenje za vanredne situacije (OVS) u Boru apeluje na građane da ne spaljuju nisko rastinje na otvorenom, jer na taj način izlažu opasnosti ne samo sebe, već i svoje susede i materijalna dobra.

“Podsećamo građane da Zakon o zaštiti od požara zabranjuje spaljivanje ostataka strnih useva, biljnih ostataka i smeća na otvorenom prostoru,kao i loženje
otvorene vatre u šumi i na udaljenosti od 200 metara od ruba šume, izuzev na određenim, vidno obeleženim mestima”, navodi se u saopštenju OVS.

Podsećaju da nepoštovanje zakonskih mera zaštite od požara povlači prekršajnu odgovornost za koju su propisane novčane kazne, za fizičko lice 10.000 dinara, a za pravno lice od 300.000 do 1.000.000 dinara.

Pripadnici Odeljenja za vanredne situacije u Boru pojačaće nadzor nad sprovođenjem mera zaštite od požara na otvorenom prostoru, a protiv osoba koja ne poštuju zabranu spaljivanja, podneće zahtev za pokretanje prekršajnog postupka.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X