POŽARI PRETE. Oprez pri paljenju rastinja, jer slede visoke kazne.

290 0
BOR, (IST Media) S obzirom da je prethodnih nedelja registrovano povećanje broja požara na otvorenom prostoru, Odeljenje za vanredne situacije (OVS) u Boru apeluje na građane da ne spaljuju nisko rastinje na otvorenom, jer na taj način izlažu opasnosti ne samo sebe, već i svoje susede i materijalna dobra.

“Podsećamo građane da Zakon o zaštiti od požara zabranjuje spaljivanje ostataka strnih useva, biljnih ostataka i smeća na otvorenom prostoru,kao i loženje
otvorene vatre u šumi i na udaljenosti od 200 metara od ruba šume, izuzev na određenim, vidno obeleženim mestima”, navodi se u saopštenju OVS.

Podsećaju da nepoštovanje zakonskih mera zaštite od požara povlači prekršajnu odgovornost za koju su propisane novčane kazne, za fizičko lice 10.000 dinara, a za pravno lice od 300.000 do 1.000.000 dinara.

Pripadnici Odeljenja za vanredne situacije u Boru pojačaće nadzor nad sprovođenjem mera zaštite od požara na otvorenom prostoru, a protiv osoba koja ne poštuju zabranu spaljivanja, podneće zahtev za pokretanje prekršajnog postupka.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X