Povređen stražar koga su lopovi gurnuli u jamu borskog rudnika

505 0
Koliko je još potrebno nesreća da se zaustave lopovi?
Koliko je još potrebno nesreća da se zaustave lopovi u Boru?

BOR, (IST Media) Borska policija uhapsila je Bojana Aguševića (33) iz Bora i odredila mu pritvor od mesec dana, jer je u jamu borskog rudnika gurnuo stražara Gorana Pavlovića (30) koji je tom prilikom povređen.

 

Pavlović je, kako se saznaje, sa još nekoliko kolega iz preduzeća “Zaštita” pokušao da onemogući organizovanu grupu lopova da u džakovima ukradu otpadni metal iz pogona RTB-a ali ga je tom prilikom Agušević, jedan od lopova, gurnuo u jamu rudnika duboku.

 

Pavlović se skotrljao niz kosinu jame i zaustavio stotinak metara niže, odakle su ga izvukle njegove kolege.

 

“Naredio sam mu da spusti džak i da napusti fabrički krug, ali se on nije obazirao na moju naredbu. Uhvatio sam džak i pokušao da mu ga otmem, ali me je on iznenada gurnuo – pravo u kop dubok više od 300 metara – ispričao je Pavlović.

 

Dok se kotrljao strminom pokušao je, kako kaže, da se rukama i nogama nekako zadrži. Pad je, stotinak metara naniže, zaustavio tup udarac u izbočinu na smortonosnom „putu“.

 

Prilikom lekarskog pregleda ustanovljeno je da je zadobio povrede vrata.

 

Krađa otpadnog metala u Boru je toliko uzela maha da se lopovi ne libe da i tokom dana uđu u pogone RTB-a.

 

U gradu su pokradeni brojni poklopco sa šahti, kradu se kompletni trafoi “Elektroditribucije”, oprema mobilnih operatera, a često bivaju presečene i telefonske kable.

 

Iako policija zna ko krade bakar i ko otkupljuje tu robu, lopovi često prolaze nekažnjeno ili sa minimalnom kaznom jer je reč o krađi robe “male vrednosti”.

 

Borska Jama, omiljena destinacija lopova...(foto: RTB)
Borska Jama, omiljena destinacija lopova…(foto: RTB)

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X