Društvo

Povratak Živorada Žike Petrovića – novi direktor JKP Vodovod u Boru – Sindikat upozorava: Zaposleni rade u nehumanim uslovima

vodovod bor

 

Bivši direktor JKP “Toplana”, zatim predsednik Opštine Bor do 2017. godine i inženjer u RTB-u Bor u penziji Živorad Žika Petrović, predložen je za novog direktora JKP “Vodovod”, odlučeno je na sastanku gradskog odbora Srpske napredne stranke, na kojom se odlučivalo o kadrovskim rešenjima u tom javnom preduzeću, saznaje Ist media.

Živorad Petrović- Od RTB, preko Toplane do Vodovoda

Petrović je predložen nakon što je neopozivu ostavku 8. aprila dao direktor Goran Pavić, obrazlažući da oseća moralnu odgovornost zbog slučaja sa nestankom dvogodišnje Danke Ilić, čije su ubistvo, prema navodima policije, priznala dvojica radnika tog preduzeća koji su u pritvoru.

Sindikat „Nezavisnost” JKP „Vodovod“ — Bor, upozorio je da u ovom preduzeću već duži period postoje problemi zaštite bezbednosti i zdravlja zaposlenih na radu, da pojedini zaposleni na posao dolaze pod dejstvom alkohola, što je bio slučaj i sa osobama osumnjičenim za ubistvo Danke Ilić, koji su navodno u ovom slučaju, bili pijani tokom zločina koji im se pripisuje.

Od slučaje male Danke, kada je uveden Pravilnik o postupku provere alkoholisanosti, utvrđeno je više slučajeva u kojima su radnici pod dejstvom alkohola dolazili na posao, uprkos merama upotrebe dregera za kontrolu alkohola.

Osim ovih problema, Sindikat još od marta upozorava i na nehigijenske uslove u radionicama ovog preduzeća.

Uslovi u kojima zaposleni borave ili se vraćaju nakon intervencija na terenu su kao iz horor filmova. Svakodnevno preti opasnost da se neki deo objekta uruši i povredi zaposlene, upozorava sindikat “Nezavisnost”, uz set fotografija koje smo dobili.

Sindikat upozorava da uslovi radne sredine u kojima zaposleni borave tokom obavljanja radnih obaveza i nakon njih nisu niti humani, niti u skladu sa Zakonom bezbednosti i zdravlja na radu i predstavljaju direktnu opasnost i po zdravlje zaposlenih.

Nemaju gde da operu ruke, a kako izgledaju mokri čvorovi mogu se uključiti u rubriku verovali ili ne, tim pre jer se sve dešava u preduzeću koje se bavi proizvodnjom i distribucijom zdrave pijaće vode za građane grada Bora.

Zaposleni u radionicama nemaju kupatilo, toalete, sapune da operu ruke, i druge potrebne uslove za održavanje higijene.

Ono što posebno zabrinjava, jeste situacija na određenim izvorištima vode, gde voda sa plafona kaplje na elektro isnstalacije.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Porukom “SVI SMO DRUGAČIJI ALI SMO SVI JEDNAKI” obeležen dan škole VIDOVDAN

Miloš Marković

Milikić: Do oktobra završetak radova na krovu zatvorenih bazena

Miloš Marković

E-kapija: Kod Bora će se graditi tri naselja za oko 2.250 stanovnika. Predviđeno i za preseljenje sela Krivelj

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X