Povodom kineskog Dana pošumljavanja posađeno 2000 sadnica kraj rudnika bakra Cerovo

47 0
Sadnja Zijin Copper Cerovo

Foto: Srbija Ziđin Koper

U velikoj akciji sadnje koju je, pod sloganom Ruku pod ruku za zeleniji Bor nedaleko od rudnika bakra Cerovo organizovala kompanija Srbija Ziđin Koper, a podržali predstavnici grada Bora i oko 200 učenika i profesora svih srednjih škola, posađeno je ukupno 2.000 sadnica belog bagrema i crnog bora.

Sadnja je organizovana povodom obeležavanja kineskog Dana pošumljavanja, a u Ziđinu naglašavaju da je to još jedna potvrda čvrstog opredeljenja kompanije da ulaže u unapređenje kvaliteta životne sredine u Boru i okolini.

Kompanija je od 2019. godine do danas zasadila oko 386.000 različitih sadnica, dok je u istom periodu ozelenjeno više od 1.295.000 kvadratnih metara.

Današnjom akcijom još jednom smo potvrdili svoj put ka zelenom i održivom razvoju kompanije i društva u skladu sa ideologijom Ziđin Majning Grupe. Nastavićemo sa investicijama u cilju očuvanja i unapređenja kvaliteta životne sredine u Boru i Majdanpeku, i radujemo se što je lokalna zajednica prepoznala naša zalaganja, pa se i ovog puta odazvala jednoj od brojnih ekoloških akcija”, rekao je zamenik generalnog direktora Đen Hejuan (Jian Heyuang).

Djen Hejuang zijin Copper
Djen Hejuang: Potvrđujemo svoj put ka zelenom i održivom razvoju kompanije

Mirjana Marić, rukovodilac sektora zaštite životne sredine i ekologije u ovoj kompaniji, ističe da se posle više decenija danas intenzivno radi na rekultivaciji kopovskih odlagališta.

Radimo na ozelenjavanju travom i različitim vrstama sadnica koje su predviđene projektnom dokumentacijom kako bi dobili nove zelene prostore. Drago mi je što je današnja akcija okupila i predstavnike grada, lokalne zajednice, ali i mlade. Cilj nam je da  podstaknemo svakog pojedinca da se uključi i da tako doprinesemo očuvanju životne sredine. Iskreno se nadam da će neko od srednjoškolaca koji su danas učestvovali u akciji, jednoga dana zaposlenje naći i u kompaniji i da će tada videti svoje sadnice koje su danas posadili, rekla je Marić.

Mirjana Maric Zijin Copper
Mirjana Marić: Cilj je da  podstaknemo svakog pojedinca da se uključi i da tako doprinesemo očuvanju životne sredine

Član gradskog veća grada Bora zadužen za ekologiju Srećko Zdravković poručio je da mu je čast da u ime grada podrži ovu akciju koja je okupila veliki broj mladih volontera.

 

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X