Potpišite PETICIJU, da RIJALITI OTERAMO NA SMETILIŠTE

491 0

BOR, (IST Media, foto: bor030) U Boru je sinoć započelo prikupljanje potpisa za ograničenje emitovanja rijaliti programa, a će biti nastavljena i u subotu 29. juna na gradskom šetalištu na “četvrtom kilometru”.

Zainteresovani građani će inicijativu moći da podrže i od svoje kuće posredstvom linka do sajta Srbija u pokretu, jedne od organizacija koja uz “Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti“ sprovodi ovu aktivnost.

Cilj akcije je da se za nedelju dana u desetak mesta širom Srbije prikupi 30 hiljada potpisa kako bi se inicirala izmena Zakona o elektronskim medijima.

Peticijom se traži ukidanje emitovanje rijalitija uživo, da ga dnevno ne bude više od tri sata, ali i da se propiše obaveza televizijama da u toku dana emituju najmanje pola sata kulturnog programa za decu i tinejdžere.

U organizaciji Srbija u pokretu naglašavaju da želie više dečijeg kulturnog sadržaja, minimum 30 minuta na svim televizijima sa nacionalnom frekvencijom jer su deca u Srbiji svakodnevno izložena scenama nasilja i promociji pogrešnih vrednosti što može negativno uticati na njihov razvoj.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X