Potpišite PETICIJU, da RIJALITI OTERAMO NA SMETILIŠTE

528 0

BOR, (IST Media, foto: bor030) U Boru je sinoć započelo prikupljanje potpisa za ograničenje emitovanja rijaliti programa, a će biti nastavljena i u subotu 29. juna na gradskom šetalištu na “četvrtom kilometru”.

Zainteresovani građani će inicijativu moći da podrže i od svoje kuće posredstvom linka do sajta Srbija u pokretu, jedne od organizacija koja uz “Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti“ sprovodi ovu aktivnost.

Cilj akcije je da se za nedelju dana u desetak mesta širom Srbije prikupi 30 hiljada potpisa kako bi se inicirala izmena Zakona o elektronskim medijima.

Peticijom se traži ukidanje emitovanje rijalitija uživo, da ga dnevno ne bude više od tri sata, ali i da se propiše obaveza televizijama da u toku dana emituju najmanje pola sata kulturnog programa za decu i tinejdžere.

U organizaciji Srbija u pokretu naglašavaju da želie više dečijeg kulturnog sadržaja, minimum 30 minuta na svim televizijima sa nacionalnom frekvencijom jer su deca u Srbiji svakodnevno izložena scenama nasilja i promociji pogrešnih vrednosti što može negativno uticati na njihov razvoj.

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X