DruštvoНекатегоризовано

Postanite član Gorske službe spasavanja Srbije

ZAJEČAR (IST Media, Snežana Stanojević) Gorska služba spasavanja Srbije i ove jeseni organizuje uvodna testiranja za Osnovni kurs. Testiranje u Zaječaru održaće se u nedelju, 20. septembra od 14:30h, na Popovoj plaži kod teretane “Coca Cola” pored Zaječara biće održano u još 12 gradova: Boru, Beogradu, Kruševcu, Nišu, Požarevcu, Vladičinom Hanu, Novom Sadu, Užicu, Čačku, Kragujevcu, Raški i Ivanjici.

 

pretraga_Tara_5

 

foto www.gss.rs

 

Na uvodnom testiranju moraju biti ispunjeni određeni kriterijumi fizičke spreme, a o njima, kao i o detaljima vezanim za trajanje, strukturu i finansijske uslove kursa, budući spasioci Gorske službe spasavanja mogu naći na sajtu ove službe, www.gss.rs.

 

Gorska služba spasavanja (GSS) Srbije je dobrovoljna i neprofitna organizacija čiji je osnovni cilj pomoć i spasavanje u nepristupačnim planinskim i urbanim uslovima. Spasiti ljudski život, pomoći čoveku u nevolji, osnovni je zadatak GSS-a.

 

pretraga_Tara_6

 

foto www.gss.rs

 

GSS Srbije najviše vremena i sredstava ulaže upravo u obuku, jer je dobra i sistematska obuka polazište za dobijanje kvalitetnih spasilaca, pa samim tim i vrhunske spasilačke službe, spremne da odgovori na svaki od dobijenih zadataka na podizanju bezbednosti, zaštiti i spasavanju građana.

 

Osnovni kurs GSS je polazna obuka za sve zainteresovane skijaše, planinare, alpiniste, speleologe, ronioce i dr., koji se intenzivno bave nekom od ovih aktivnosti. Po uspešno završenom kursu i položenim ispitima, polaznici kursa postaju kandidati za članove GSS Srbije, tako što po završetku jednogodišnje prakse postaju spasioci pripravnici u opštim planinskim uslovima i na skijaškim terenima i imaju mogućnost da se kroz naredne obuke usavršavaju u spasilačkom radu.

 

Prema planu obuka GSS Srbije, redovno se održavaju sledeće obuke: Seminar spasavanja iz lavina, Seminar orijentacije, Seminar o pretragama, Kurs spasavanja iz speleoloških objekata, Kurs spasavanja iz stene, Kurs skijanja, Kurs turno skijanja, itd.

 

Sar planina_2015_4

 

foto www.gss.rs

 

Obuke za vodiče pretražnih pasa i helikopterske spasioce se ne obavljaju kod nas, već u inostranstvu.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Milikić: Do oktobra završetak radova na krovu zatvorenih bazena

Miloš Marković

E-kapija: Kod Bora će se graditi tri naselja za oko 2.250 stanovnika. Predviđeno i za preseljenje sela Krivelj

Ist Media

Na Festivalu zmajevih čamaca borski fudbaleri učili da pripreme ZONGZI i sa Kinezima igrali u meštovitom timu

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X