Posle tri decenije rešen problem vodosnabdevanja u Jošanici

239 0

ŽAGUBICA, (IST Media) Meštani naselja Jošanica u opštini Žagubica, uskoro će imati stabilno vodosnabdevanje, čime će biti rešen ključni problem koji traje gotovo tri decenije.

 

U toku su radovi na dogradnji vodosistema za dobijanje zdrave pijaće vode. Bazen koji se gradi je veličine 60.000 litara, i ako se voda racionalno koristi, zadovoljiće potrebe svih meštana.

 

vodovod josanica

 

 

Predsednik MZ „Budućnost“, Željko Cojkić, podsetio je da je najvše problema u vodosnabdevanju bilo u letnjem periodu, kada se poveća potrošnja vode. Do sada, dešavalo se da pojedina domaćinstva nemaju vodu i po dva meseca.

 

 

Zamenik predsednika opštine Žagubica Ljubiša Jovkić, koji je sa prvim čovekom opštine Safetm Pavlovićem obišao radove na terenu u „gornjoj Mali“, gde se gradi nova kaptaža i bazen, napomenuo je da se završetak radova očekuje najkasnije za dve nedelje, kada će se kaptaža priključiti na seoski vodovod.

 

vodovod josanica 2

 

U lokalnoj samoupravi još kažu da će ispravna pijaća voda u najskorije vreme biti obzebeđena i u ostalim delovima opštine Žagubica, u domaćinstvima koja nemaju vodu sa gradskog vodovoda.

 

Kako bi investicija bila što jeftinija, i time se uštedeo novac iz budžeta kompletan posao su izveli meštani samog sela, dok im je stručnu pomoć dalo JKP preduzeće „Belosavac“ iz Žagubice.

 

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

20. mart, knjiga Dodiri i praznine

Piše - 18. March 2014. 0
Narodna biblioteka Bor 20. mart 2014. godine, 19 časova Predstavljanje druge knjige u okviru zavičajne biblioteke RAZBOR – Rajko Čukić   DODIRI…

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X