Posle tri decenije rešen problem vodosnabdevanja u Jošanici

288 0

ŽAGUBICA, (IST Media) Meštani naselja Jošanica u opštini Žagubica, uskoro će imati stabilno vodosnabdevanje, čime će biti rešen ključni problem koji traje gotovo tri decenije.

 

U toku su radovi na dogradnji vodosistema za dobijanje zdrave pijaće vode. Bazen koji se gradi je veličine 60.000 litara, i ako se voda racionalno koristi, zadovoljiće potrebe svih meštana.

 

vodovod josanica

 

 

Predsednik MZ „Budućnost“, Željko Cojkić, podsetio je da je najvše problema u vodosnabdevanju bilo u letnjem periodu, kada se poveća potrošnja vode. Do sada, dešavalo se da pojedina domaćinstva nemaju vodu i po dva meseca.

 

 

Zamenik predsednika opštine Žagubica Ljubiša Jovkić, koji je sa prvim čovekom opštine Safetm Pavlovićem obišao radove na terenu u „gornjoj Mali“, gde se gradi nova kaptaža i bazen, napomenuo je da se završetak radova očekuje najkasnije za dve nedelje, kada će se kaptaža priključiti na seoski vodovod.

 

vodovod josanica 2

 

U lokalnoj samoupravi još kažu da će ispravna pijaća voda u najskorije vreme biti obzebeđena i u ostalim delovima opštine Žagubica, u domaćinstvima koja nemaju vodu sa gradskog vodovoda.

 

Kako bi investicija bila što jeftinija, i time se uštedeo novac iz budžeta kompletan posao su izveli meštani samog sela, dok im je stručnu pomoć dalo JKP preduzeće „Belosavac“ iz Žagubice.

 

 

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X