Posle dve decenije čekanja, ulica 7. juli dobila grejanje

194 0

BOR (Milica Živković, IST Media) Nakon dve decenije od ideje uvođenja gradskog grejanja u ulici 7. jul u Boru, stanari ovog urbanog dela Bora konačno su priključeni na toplovod JKP „Toplana“.

 

Milan Ilić, jedan od budućih korisnika daljinskog grejanja, zahvalio je ovom preduzeću u ime svih stanara.

 

„Iako je podstanica izgrađena daleke 1990. godine, do sada smo se ipak grejali pećima na drva ili grejalicama na struju. Do prošle godine niko nije imao sluha za nas. Napokon, pre 15 dana, priključeni smo na gradski toplovod i grejanje je idealno“, rekao nam je Milan zadovoljno.

 

Nova podstanica u ulici 7. juli

Radovi na uvođenju grejanja u ovom delu grada su počeli u oktobru, a završeni dva meseca kasnije.

 

„Radovi su završeni u rekordno kratkom vremenu, tako da smo omogućili ovdašnjem stanovništvu grejanje iz podstanice TP8“, kaže Milutin Petković, rukovodioc toplifikacije u JKP Toplana Bor.

 

Na ovaj sistem je predviđeno priključenje 68 stanova, i do sada su priključena 22 stana u ulici „Jovana Dučića“ i četiri u ulici „7. juli“.

 

„Svi koji žele da se prijave na toplifikacioni sistem TP8 mogu da se prijave našim službama. Priključak je besplatan za sve, gradjani su dužni samo da urade svoju kućnu instalaciju“, naglašava Petković.

 

Vrednost ove investicije je 2,4 miliona dinara.

 

JKP Toplana Bor

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Požar u Slatini

Piše - 10. August 2017. 0
BOR (IST Media) U selu Slatina nadomak Bora izbio je požar na otvorenom prostoru, gori trava, nisko rastinje i bagremova…

Reč ksenofobija traženija od Brexita

Piše - 29. November 2016. 0
Internet rečnik Dictionary.com izabrao je za reč godine reč “ksenofobija”.   Bregzit, političko nasilje, izbeglička kriza, prava transeksualaca u SAD…

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X