Društvo

Poruka iz Bora: Zaštita životne sredine prioritet i ministarstva i Ziđin-a

 

Ministarka za zaštitu životne sredine, Irena Vujović sa saradnicima, bila je danas u radnoj poseti Boru gde je obišla nov pogon za odsumporavanje u kompaniji Srebia Zijin Copper.

Uverena je da će se izgradnjom novog postrojenja u velikoj meri poboljšati kvalitet vazduha u Boru, rešiti višedecenijski problem aerozagađenja i da je već u avgustu vidljiv pomak na bolje.

Zijin Vujovic
Kristijan objašnjava ministarki kako funkcioniše novi pogon

Zahvaljujući našem strateškom partneru od 2018. godine radi se na implementaciji svega onog što je po svetskim standardima u zaštiti životne sredine, istakla je Irena Vujović ministarka za zaštitu životne sredine.

Generalni direktor kompanije Srebia Zijin Copper Jian Ximing, istakao je da kompanija ulaže velike napore na očuvanju i zaštiti životne sredine.

Uprkos nasleđenim problemima, prioritet kompanije je ekologija. Iako je ugovorom o strateškom partnerstvu bilo predviđeno ulaganje od 70 miliona evra u ekologiju, kompanija je u tu svrhu do sada investirala 142 miliona evra, rekao je Jian Ximing.

On je dodao da će kompanija nastaviti da i dalje ulaže u ekologiju a od februara 2022. godine, kada budu završena nova konvertorska linija, zagadjenje će biti svedeno na nulu.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Da li se sećate priče o Ivči? Posle osam meseci evo nastavka

Ist Media

U nedelju u Domu zdravlja preventivni pregledi bez zakazivanja

Ist Media

Apoteka u Domu zdravlja izdata u zakup. Na licitaciji ponuđeno 325.000 dinara mesečno

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X