DruštvoНекатегоризовано

Porodiljama iz Bora po 10.000 dinara mesečno do godinu dana

BOR, decembra 2011. (Saša Trifunović, Ist Media) Sve nezaposlene trudnice u opštini Bor, naredne godine će dobijati po 10.000 dinara mesečno dok dete ne napuni godinu dana, odlučeno je na današnjoj sednici Opštinskog veća.

 


Stranka G17 plus, koja je inicirala ovu ideju, podsetila je na katastrofalane demografske podatke u Boru, gde je poslednjim popisom ustanovljeno 5.500 ljudi manje nego pre 10 godina.

 

„Ovo je dugoročna mera pomoći za sve porodilje koje imaju prebivalište u opštini Bor. Ovakvom merom možemo da očuvamo porodicu i stvorimo uslove da se Bor razvija“, saopštila je danas ova stranka.

 

Kako smatra G17, koja je na vanrednim lokalnim izborima pobedila u ovom gradu, borba protiv bele kuge treba da bude prioritet za opštinu Bor i da deo novca mora da se iskoristi za podsticaj rađanja.

 

„Upravo nezaposlene trudnice treba među prvima da osete efekte decentralizacije“, napominje se u saopštenju.

 

Kako su saznali novinari, za sada još uvek nisu utvrđeni kriterijumi po kojima će se dodeljivati novac, ali u G17 kažu da će se voditi računa kako ne bi bilo zloupotrebe sa mestom prebivališta budućih korisnika pomoći.

 

U G17 nisu propustili da napomenu da će novac za ove namene biti na raspolaganju zahvaljujući inicijativi Ujedinjenih regiona Srbije, da od poreza na plate, umesto 40 odsto, sada gradu ostaje dvostruko više novca.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

[VIDEO] Saobraćaj pripada osobama sa invaliditetom

Ist Media

Srbija Ziđin Koper donirala 1,2 miliona dinara Fudbalskom klubu Krivelj

Ist Media

MUP pozvao građane da predlože gde pojačati kontrolu merenja brzine u saobraćaju

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X