Poreski alarm “zazvonio” 1600 puta

271 0

SRBIJA (IST Media, Beta) Za nešto više od tri meseca, koliko je u funkciji internet domen Poreske uprave, pristiglo je oko 1600 prijava građana na poreske nepravilnosti.

 

Kako se navodi u saopštenju poreske uprave, na internet adresu www.poreskialarm.rs ili www.poreskialarm.gov.rs gradjani najčešće prijavljuju neevidentiranje prometa preko fiskalne kase, neregistrovane delatnosti i nepravilnosti kod obračuna poreza i doprinosa za obavezno socijalno osiguranje.

 

poreskialarm

 

 

Posredstvom poreskog alarma odnedavno je omogućeno da se šalju i fotografije objekata koji ne izdaju račune odnosno ne poštuju propise, što gradjani najčešće rade, a moguće je slati i fotografije parafiskalnih računa, ali one stižu u manjem broju, dodaje se u saopštenju.

 

Da podsetimo, poreski alarm, internet adresa na kojoj građani mogu da prijave uočene nepravilnosti u radu poreskih obveznika, u funkciji je od 06. avgusta 2015. godine. Građanima je omogućeno da i ovim putem prijave poreske obveznike kod kojih uoče nepravilnosti u poslovanju odnosno sve one koji ne poštuju zakon i izbegavaju plaćanje poreza i drugih javnih prihoda.

 

Poreska uprava podseća da sve nepravilnosti u vezi sa neizdavanjem fiskalnih isečaka, gradjani mogu prijaviti i na brojeve telefona 011/361 99 00 ili 011/347 90 61.

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X