POPLAVE U ISTOČNOJ SRBIJI – Voda opkolila selo Trnavac

3004 0
Info od 15.30
ZAJEČAR, (IST Media, Foto: IST Media) – Nabujali Timok izlio se iz korita i u ataru zaječarskog sela Trnavac, i preti da poplavi kuće u tom selu, kaže za IST Media gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

On kaže da su ekipe neprekidno na terenu, da jačaju nasipe i pumpama ispumpavaju vodu. Oko sela je. kaže on, toliko vode da izgledaju kao malo jezero.

Timok preti i selu Lukovo u opštini Boljevac. Kako bi se sprečile posledice, na obalama se postavljaju džakovi sa peskom.

Info od 11.30
Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, izjavio je da je nivo Belog i Crnog Timoka u stalnom porastu i da je u selu Vražogrnac poplavljeno desetak domaćinstava. Ipak najkritičnje će biti u noći između petka i subote.

„Tada se očekuje nagli porast temperature koji može da ugrozi pojedina naselja u Zaječaru. Postavljeni su bedemi na kritičnijim mestima i danonoćno pratimo situaciju“, rekao je za IST Media gradonačelnik Zaječara.

On upozorava da naglo otopljavanje može dovesti do porasta Belog i Crnog Timoka na mestu gde se spajaju dve reke, što bi dovelo podizanja nivoa vode i ugrožavanje naselja Izvorski put.

Za sada se voda ispumpava, postavljeni su džakovi sa peskom i situacija je trenutno pod kontrolom kaže Ničić.

 

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

X