Društvo

Ponovo obećana rekonstrukcija puta Bor – Selište, ali i puta do Nikoličeva

put bor seliste 4

 

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić, izjavio je da će ove godine početi kompletna rekonstrukcija puta od Selišta do Bora, a potom i od Bora do Nikoličeva.

On je, tokom rasprave na današnjoj sednici Skupštine Grada Bora, po tački dnevnog reda o kretanju teretnih vozila na teritoriji grada, rekao da će ovaj put biti rekonstruisan tako što će se uraditi dubinski sloj asfalta.

Biće rekonstruisano ukupnoi 24 kilometra, i za te namene će iz Republičkog budžeta biti izdvojeno 1,8 milijarde dinara. Radovi treba da počnu ove godine, ali kada tačno, to zavisi od preduzeća Puteva Srbije, rekao je Milikić.

put bor seliste 5
Tri godine traju obećanja za rekonstrukciju deonice ka Selištu

Po ovoj tački dnevnog reda trajala je duga diskusija, a odbornici opozicije su konstatovali da su pojedine deonice puta u gradu i dalje u lošem stanju, a naročito ka selima Krivelj i Gornjane.

Konstatovano je da je pod naletima teških kamiona put od Bora ka Zaječaru do aerodroma u katastrofalnom stanju, što odbornici vlasti nisu demantovali, ali i konstatovali da taj put nije pravljen za velika opterećenja teretnih vozila, što bi trebalo da bude ispravljeno tokom ovogodišnje rekonstrukcije.

S obzirom da je urađena zaoblaznica do kompanije Ziđin Koper, a koju ne poštuju privatni prevoznici van Bora, predsednik Skupštine Dragan Žikić pozvao je policiju da uvek interveniše i kažnjava one koji krše odluku o kretanju teških kamiona kroz Bor.

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Milikić: Do oktobra završetak radova na krovu zatvorenih bazena

Miloš Marković

E-kapija: Kod Bora će se graditi tri naselja za oko 2.250 stanovnika. Predviđeno i za preseljenje sela Krivelj

Ist Media

Na Festivalu zmajevih čamaca borski fudbaleri učili da pripreme ZONGZI i sa Kinezima igrali u meštovitom timu

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X