Pomoć zaposlenih Narodne biblioteke Bor građanima Paraćina

472 2

01 bor, narodna biblioteka, sassa trifunovichBOR, (IST Media) Širom Srbije bibliotekari su se odazvali pozivu za pomoć stanovništvu koje je u nezabeleženim poplavama u Srbiji ostalo bez krova nad glavom i bez imovine. Oni to čine na različite načine, svako prema svojim mogućnostima: prikupljaju odevne predmete, sredstva za higijenu, a oni koji su bliži prihvatnim centrima – poklanjaju i knjige.

 

Zaposleni u Narodnoj biblioteci Bor su danas pohvalili rad borskog Crvenog krsta i izrazili zahvalnost svima onima koji su dali značajnu pomoć postradalima, pre svega Opštini Bor i Rudarsko-topioničarskom basenu Bor, ali i svima ostalima koji su na bilo koji način u ovim teškim vremenima sledili svoju ljudsku obavezu da pomognu svom narodu u nevolji, posebno nesebičnim pojedincima.

 

“Zaključili smo da su pokloni u knjigama u budućnosti obaveza svih bibliotekara u Srbiji kako bi se pomoglo da se koliko-toliko obnove fondovi poplavljenih biblioteka, tako da ta obaveza Narodne biblioteke Bor tek predstoji kada se za to obezbede uslovi”, saopštili su zaposleni u ovoj ustanovi.

 

Na današnjem sastanku dogovorena je konkretna pomoć koja je u ovom trenutku najneophodnija i bibliotekari u Narodnoj biblioteci Bor uplatiće celokupunu sumu koja se u ovom trenutku nalazi na računu Sindikalne organizacije – 50.000 dinara – na račun Opštine Paraćin, naših komšija koji su takođe žestoko postradali u poplavama.

 

“To je najmanje što u ovom trenutku možemo da uradimo kao ustanova, ne računajući lične primere, i očekujemo da će i druge ustanove kulture i obrazovanja, kao i javna preduzeća, slediti naš primer i pomoći onoliko koliko mogu”, kažu u borskoj Biblioteci.

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

There are 2 comments

  1. Pingback: Narodna biblioteka u Boru, ugroženom Paraćinu donira knjige i novac | Vest dana

  2. Pingback: Pomoć zaposlenih Narodne biblioteke Bor građanima Paraćina | Vest dana

Leave a comment

Your email address will not be published.

X