DruštvoНекатегоризовано

Pomoć za 450 najugroženijih porodica u Zaječaru

ZAJEČAR (IST Media, Snežana Stanojević) Crveni krst Zaječar je u saradnji sa Crvenim krstom Srbije i Ministarstvom rada, zapošljavanja i socijalne politike obezbedio 450 paketa pomoći za najugroženije porodice i to za samohrana staračka domaćinstva i za porodice sa više dece.

 

Kriterijumi za podelu paketa su: da članovi porodice nisu korisnici novčane socijalne pomoći preko Centra za socijalni rad Zaječar, da članovi porodice nisu korisnici Narodne kuhinje pri Crvenom krstu Zaječar, da niko od članova nije u radnom odnosu, da su lica u stanju socijalne potrebe, da ukoliko neko od članova porodice prima penziju primanje po jednom članu porodice ne sme da bude veće od 10.500 dinara, a ukupna primanja svih članova porodice ne veća od 21.000 dinara, (ukoliko je član porodice osoba sa invaliditetom, tudju negu ne računati kao prihod po članu porodice) i da su porodice sa tri ili više deteta.

 

Ugrožene porodice mogu da se jave savetima svojih mesnih zajednica.

 

Savet MZ formira komisiju za sastavljanje spiskova, a nakon što mesne zajednice usvoje spiskove Komisija Crvenog krsta u Saradnji sa Centrom za socijalni rad vršiće kontrolu spiskova i dokumentacije.

 

Rok za predaju spiskova i prateće dokumentacije je 21. septembar.

 

Potrebna dokumentacija:
1) Potvrda nacionalne službe za zapošljavanje, za sva radno sposobna lica u porodici.
2) Izjava dva svedoka overena kod nadležnih organa o broju članova domaćinstva, koja će sadržati podatke o ukupnom broju članova, broj članova maloletnih lica, lica sa invaliditetom i lica sa značajno narušenim zdravstvenim stanjem kao i podatke o ukupnim primanjima u porodici.
3) Odluka mesne zajednice o formiranju komisije (predsednik mesne zajednice ne sme da bude i član komisije)
4) Izveštaj komisije
5) Overeni spiskovi od strane mesne zajednice.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

MUP pozvao građane da predlože gde pojačati kontrolu merenja brzine u saobraćaju

Ist Media

Akcija pošumljavanja u RBM-u. Posađeno još 20.000 sadnica crnog bora

Ist Media

Počela izgradnja novog dečjeg vrtića – Od iduće godine bez liste čekanja za upis dece

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X