Pomoć poljoprivrednicima u poplavljenim područjima u Negotinu

431 0

NEGOTIN (IST Media) Predstavnici Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija – FAO održali su sastanak sa predstavnicima seoskih mesnih zajednica povodom projekta oporavka malih poljoprivrednih domaćinstava oštećenih u poplavama.

 

pomoc negotin poplave

 

U okviru druge faze pomoći poplavljenim područjima u Srbiji, Evropska unija pomaže oporavak malih poljoprivrednih domaćinstva, kroz projekat koji sprovodi Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija –FAO. Na sastanku je, između ostalog, saopšteno da je rok za prijavljivanje domaćinstava 11. decembar.

 

„Već od sutra kreće prikupljanje prijava za pomoć, a kriterijumi su da su domaćinstva prijavila štetu od poplava komisiji za procenu štete. Za sve nejasnoće oko popunjavanja prijave poljoprivrednici se mogu obratiti Odeljenju za privredno društveni razvoj kao i Poljoprivrednoj stručnoj službi u Negotinu“ naglasio je Dejan Stefanović, član Opštinskog veća za poljoprivredu.

 

pomoc negotin

 

Program vredan milion i po evra namenjen je kao pomoć malim poljoprivrednicima koji su pretrpeli štetu od prošlogodišnjih elementarnih nepogoda. U okviru programa određena su 23 paketa pomoći koji uključuju đubrivo, sadnice, semenski materijal, stočnu hranu, stočni fond i opremu, a poljoprivrednici sami određuju prioritete.

 

negotin pomoc poplave

 

Evropska unija prepoznala je potrebu da pomogne i evo sada sa još milion i po evra pomaže male poljoprivrednike. Danas smo sa predstavnicima opštine Negotin i mesnih zajednica dogovorili način popunjavanja prijava. Poziv je otvoren za male poljoprivredne proizvođače koji se aktivno bave poljoprivredom, a rok za podnošenje prijava ističe 11.decembra“ izjavio je Aleksandar Mentov, menadžer Programa FAO.

 
Ovo je druga faza pomoći područjima pogođenim elementarnim nepogodama, a u prvoj fazi je bilo obuhvaćeno 30 opština. Ukupna vrednost bila je 30 miliona evra, od čega je 8 miliona bilo namenjeno malim poljoprivrednicima.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

X