Pomoć poljoprivrednicima u poplavljenim područjima u Negotinu

379 0

NEGOTIN (IST Media) Predstavnici Organizacije za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija – FAO održali su sastanak sa predstavnicima seoskih mesnih zajednica povodom projekta oporavka malih poljoprivrednih domaćinstava oštećenih u poplavama.

 

pomoc negotin poplave

 

U okviru druge faze pomoći poplavljenim područjima u Srbiji, Evropska unija pomaže oporavak malih poljoprivrednih domaćinstva, kroz projekat koji sprovodi Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija –FAO. Na sastanku je, između ostalog, saopšteno da je rok za prijavljivanje domaćinstava 11. decembar.

 

„Već od sutra kreće prikupljanje prijava za pomoć, a kriterijumi su da su domaćinstva prijavila štetu od poplava komisiji za procenu štete. Za sve nejasnoće oko popunjavanja prijave poljoprivrednici se mogu obratiti Odeljenju za privredno društveni razvoj kao i Poljoprivrednoj stručnoj službi u Negotinu“ naglasio je Dejan Stefanović, član Opštinskog veća za poljoprivredu.

 

pomoc negotin

 

Program vredan milion i po evra namenjen je kao pomoć malim poljoprivrednicima koji su pretrpeli štetu od prošlogodišnjih elementarnih nepogoda. U okviru programa određena su 23 paketa pomoći koji uključuju đubrivo, sadnice, semenski materijal, stočnu hranu, stočni fond i opremu, a poljoprivrednici sami određuju prioritete.

 

negotin pomoc poplave

 

Evropska unija prepoznala je potrebu da pomogne i evo sada sa još milion i po evra pomaže male poljoprivrednike. Danas smo sa predstavnicima opštine Negotin i mesnih zajednica dogovorili način popunjavanja prijava. Poziv je otvoren za male poljoprivredne proizvođače koji se aktivno bave poljoprivredom, a rok za podnošenje prijava ističe 11.decembra“ izjavio je Aleksandar Mentov, menadžer Programa FAO.

 
Ovo je druga faza pomoći područjima pogođenim elementarnim nepogodama, a u prvoj fazi je bilo obuhvaćeno 30 opština. Ukupna vrednost bila je 30 miliona evra, od čega je 8 miliona bilo namenjeno malim poljoprivrednicima.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X