Policija podnela prijave protiv lidera Sindikata rudara Srbije

367 3

BOR, (IST Media) Borska policija, podnela je danas Osnovnom javnom tužilaštvu u Boru krivičnu prijavu protiv predsednika Sindikata rudara Srbije Ljubiše Miljkovića (49), zbog postojanja osnovane sumnje da je oštetio Rudarsko-topioničarsko preduzeće (RTB) za više od 400.000 dinara, prenela je TV Bor.

 

Ljubiša Miljković
Ljubiša Miljković

 

Prema podacima ovog medija, Miljković se tereti da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica i krivično delo pronevere.

 

On se sumnjiči da je u toku 2013. i 2014. godine u svojstvu predsednika Sindikata rudara Srbije i poslovođe u pogonu “Jama” Rudnika bakra Bor, koristeći povereno službeno vozilo i korporativnu karticu NIS-a, kao i svoje privatno vozilo u koje je točio gorivo sa korporativne kartice, oštetio matično preduzeće za blizu 434 hiljade dinara, odnosno za količinu goriva od blizu tri tone.

 

Protiv sindikalnog lidera rudara, pre dve godine podnete su i krivične prijave za salsifikovanje službene isprave, kao i Osnovnom javnom tužilaštvu u Boru za krivično delo Zloupotreba službenog položaja, jer je, sumnja se, kao ovlašćeno lice za zastupanje Samostalnog sindikata RBB-a prisvojio milion dinara za potrebe Sindikata rudara Srbije gde je obavljao funkciju.

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

There are 3 comments

  1. Tako to biva kad direktor “izabere” svog sindikalca. A rudarima za nauk…dok ne shvate da je jedino sindikat Nezavisnost pravi radnicki sindikat, slobodan i nezavistan i od drzave i od poslodavaca.

    Odgovori
  2. Jel to bese onaj sto nije znao ni napisano da procita kada je premijerio daovao podrsku finansijskim merama stednje,secate li se???

    Odgovori

Leave a comment

Your email address will not be published.

X