Policija obelodanila rezultate istrage o nedozvoljenoj trgovini sekundarnim sirovinama

370 0

policijaBOR, (IST Media) – Borska policija je u periodu od 2011. godine do danas identifikovala 14 lica za koje sumnja da su se neovlašćeno i u većem obimu bavili nabavkom i prodajom sekundarnih sirovina, saopštila je Policijska uprava u Boru.

 

„Policijski službenici Odeljenja kriminalističke policije u Boru su tokom aprila ove godine oformili radnu grupu sa ciljem kontrole privrednih subjekata i lica koja se bave otkupom i prodajom sekundarnih sirovina. Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili 20 krivičnih dela nedozvoljene trgovine u poslednje tri godine, Osnovnom javnom tužilaštvu u Boru, podneto je isto toliko krivičnih prijava“, naveli su u PU Bor. U policiji, međutim, nisu saopštili imena osumnjičenih, niti firmi koje se sumnjiče da su se bavile nedozvoljenom trgovinom.

 

Ukupna vrednost prodatih sekundarnih sirovina od strane fizičkih lica iznosi preko 21,9 miliona dinara.

 

Krađa otpadnog metala iz pogona RTB Bor, krađa poklopaca sa šahti, i ostalih metalnih predmeta ne samo u Boru nego i širom Srbije, poslati su svakodnevnica.

 

Lopovi su se toliko osilili da i fizički napadaju radnike obezbeđenja, pa su ove godine zabeležene i dve teške povrede radnika „Zaštite“ u Boru. Njih su napale organizovane grupe lopova nastanjenih oko rubnih delova nekadašnjeg površinskog rudnika bakra.
Zbog sve izraženijeg problema, poslovodstvo Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor zatražilo je od države da preduzme mere kako bi se zabranio otkup otpadnog metala sumnjivog porekla.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

There are 1 comments

  1. Pingback: Uhvaćen povratnik u krađi bakraVesti iz Bora – Ist Media

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X