Pokreta Slobodnih Građana Bor: Naš član u Gradskoj izbornoj komisiji glasao je po zakonu

277 0
Izbori bor

 

Povereništvo Pokreta Slobodnih Građana (PSG) Bor saopštilo je danas da je njihov predstavnik u Gradskoj izbornoj komisiji (GIK) glasao protiv poništavanja izbornih rezultata na jednom od biračkih mesta držeći se zakona.

PSG se pozvao na član 116 u kome se kaže da lokalna izborna komisija po službenoj dužnosti donosi rešenje kojim poništava glasanje na biračkom mestu ako utvrdi da je broj glasačkih listića u glasačkoj kutiji veći od broja birača koji su izašli na izbore, da je birački odbor omogućio da glasa lice koje nije upisano u izvod iz biračkog spiska, da u glasačkoj kutiji nema kontrolnog lista, ili da je zbir broja neupotrebljenih glasačkih listića i broja glasačkih listića u glasačkoj kutiji veći od broja glasačkih listića koje je primio birački odbor, što na tom biračkom mestu, kako navode nije bio slučaj.

Predsednica gradskog odbora Stranke slobode i pravde Bor Irena Živković, izjavila je juče da će SSP tražiti odgovornost svojih koalicionih partnera zbog toga što delegat, koga je u GIK delegirao jedan od koalicionih partnera SSP, (ne navodeći o kojoj stranci je reč), nije glasao za poništavanje glasanja na jednom biračkom mestu i u svoje ime i u ime SSP izvinila se građanima koji su dali glas toj koaliciji.

Primedba kontrolora Suverenista je bila na broj prijavljenih glasača od kuće, ukupno 66. Odlaskom članova gradske izborne komisije (među kojima je i pomenuti sudija) broj glasača od kuće smanjen je na 27! Čak je i kontrolor koji je stavio primedbu pismeno konstatovao da su svih 27 glasača zaista bili zdravstveno sprečeni da dođu na biračko mesto, naveo je PSG.

PSG još navodi da je predstavnik koalicije „Za pobedu Bora“, koga je predložio PSG sudija u penziji i da je jasno stavio do znanja da će glasati po zakonu a ne po nalogu stranke.

To je njegov a i PSG stav koji se bori za pravnu državu, kaže se u dopisu PSG dostavljenom Ist mediji.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X