Pokret “1 od 5 miliona” i Vlaška stranka dogovorili saradnju

81 0
1 od pet miliona majdanpek
MAJDANPEK – Pokret “1 od 5 miliona” i Vlaška stranka ozvaničili su danas dogovor o zajedničkoj borbi na poboljšanju položaja vlaške nacionalne manjine u istočnoj Srbiji, kao i na demokratizaciji cele zemlje, saopšteno je danas.
Dogovor o saradnji ozvaničili su predstavnik Pokreta “1 od 5 miliona” Martin Bežinarević i predsednik Opštinskog odbora Vlaške stranke iz Majdanpeka Janko Nikolić.
Kako su istakli, fokus saradnje biće „odbrana kulturne baštine Vlaha, kao i borba protiv nametanja rumunizacije i uništavanja Vlaha kao autohtone nacionalne manjine“.
Nijedna država ne može biti uspešna ukoliko svi njeni građani nisu istinski jednaki u pravima – kako pripadnici većinskog naroda, tako i pripadnici nacionalnih manjina. A aktuelni režim nam naša ljudska prava sve više oduzima. To je najvidljivije u istočnoj Srbiji koju su napravili ‘slepim crevom’ naše zemlje, gde nam oduzimaju pravo na rad, na čist vazduh, na zdravlje… sa očiglednom namerom da nas odatle proteraju pa da mogu da nastave da arče i prodaju našu zemlju za sitniš, poručio je Bežinarević ovim povodom.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X