Politika

Pokret “1 od 5 miliona” i Vlaška stranka dogovorili saradnju

1 od pet miliona majdanpek
MAJDANPEK – Pokret “1 od 5 miliona” i Vlaška stranka ozvaničili su danas dogovor o zajedničkoj borbi na poboljšanju položaja vlaške nacionalne manjine u istočnoj Srbiji, kao i na demokratizaciji cele zemlje, saopšteno je danas.
Dogovor o saradnji ozvaničili su predstavnik Pokreta “1 od 5 miliona” Martin Bežinarević i predsednik Opštinskog odbora Vlaške stranke iz Majdanpeka Janko Nikolić.
Kako su istakli, fokus saradnje biće “odbrana kulturne baštine Vlaha, kao i borba protiv nametanja rumunizacije i uništavanja Vlaha kao autohtone nacionalne manjine”.
Nijedna država ne može biti uspešna ukoliko svi njeni građani nisu istinski jednaki u pravima – kako pripadnici većinskog naroda, tako i pripadnici nacionalnih manjina. A aktuelni režim nam naša ljudska prava sve više oduzima. To je najvidljivije u istočnoj Srbiji koju su napravili ‘slepim crevom’ naše zemlje, gde nam oduzimaju pravo na rad, na čist vazduh, na zdravlje… sa očiglednom namerom da nas odatle proteraju pa da mogu da nastave da arče i prodaju našu zemlju za sitniš, poručio je Bežinarević ovim povodom.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Predstavnici liste Srbija protiv nasilja razgovarali sa Boranima. Pozvali na glasanje i za podršku listi broj 7

Ist Media

Opozicija Bora: Gradonačelnik zloupotrebljava funkciju u izbornoj kampanji

Ist Media

Vesić obećao rekonstrukciju puta koje je JP “Putevi Srbije” obećalo pre tri godine

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X