Društvo

Podrška podsticajnom roditeljstvu kroz igru

 

U okviru projekta „Podrška podsticajnom roditeljstvu kroz igru“ održana je završna obuka za trenere koji će obavljati dalje obuke stručnih lica iz nadležnih institucija i ustanova sa područja istočne Srbije.

Cilj projekta je unapređenje lokalnih javnih politika i propisa, razvoj institucijalnih i profesionalnih kapaciteta lokalne samouprave, sektora zdravstva, obrazovanja i socijalne zaštite, kako bi podržali roditelje u izgradnji podsticajnih porodičnih odnosa i stimulativnih praksi za razvoj deteta, rekla je Tamara Paunović, član gradskog veća i koordinator radne grupe projekta.

Radni tim čine predstavnici lokalne samouprave, predškolske ustanove, Centra za socijalni rad i službe patronaže Doma zdravlja, koji su ovom obukom postali treneri i koji će dalje osposobljavati kolege u gradovima istočne Srbije.

Svi znamo da je porodica ne zamenljiva sredina za formiranje ličnosti deteta. Mi u sistemu socijalne zaštite pružamo podršku porodicama na različite načine i nadamo se da će ovaj trening doprineti da ojačamo svoje kapacitete kroz rad sa roditeljima, naglasila je Saška Milošević, direktor Centra za socijalni rad.

Projekat realizuje Stalna konferencija gradova i opština (SKGO), uz podršku UNICEF-a u Srbiji i trajaće do 2024. godine, a osim Bora u projektu učestvuju i opština Palilula – Beograd, Novi Sad, Kragujevac, Vranje i Novi Pazar.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Meštani Suvaje posle tri decenije dobili uredno snabdevanje vodom. Srbija Ziđin Majning izdvojila 1,5 miliona evra

Ist Media

Raspisan tender za gradnju Evropskog vrtića u Boru vredan više od 600 miliona dinara 

Ist Media

Za mlade u Boru: Besplatne radionice digitalne i medijske pismenosti

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X