Počinje renoviranje borskog sportskog centra

336 0

BOR – (Milica Živković) U javnoj ustanovi Sportski centar „Bor“, ovih će dana početi renoviranje prostorija uništenih od vlage i dugogodišnjeg neodržavanja. Velikim delom, te radove će finansijski pomoći Rudarsko-topioničarski basen (RTB) Bor.

„Prioritet sanacije su mokri čvorovi i svlačionica, a onda i rasveta, nakon čega ćemo početi krečenje“, rekao nam je direktor sportskog centra Oliver Sretenović .

On je napomenuo da će za posetioce i korisnike usluga u toku radova biti zatvoreni samo delovi zgrade u kojima su renoviranje odvija.

Inače, mnoge prostorije u ovom reprezentativnom sportskom zdanju, koji je nekada bio ponos Bora, izgledaju očjano. Sa zidova je otpao malter, toaleti su neupotrebljivi i iz njih se širi smrad, odvaljeni su neki lavaboi i brave na vratima.

Nedostatak ulaganja, nedomaćinsko ponašanje i nebriga rukovodstva poslednjih deset godina, doveli su do toga da se organizatori sportskih manifestacija stide kada ugoste sportiste iz drugih gradova.

Početak renoviranja je dobar znak da je konačno nadvladao razum, i da se konačno shvatilo da briga o dečijoj fizičkoj kulturi i sportu treba da bude prioritet gradskih čelnika.

 

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

There are 1 comments

Leave a comment

Your email address will not be published.

X