Počinje Međunarodni pozorišni festival za decu

40 0

ZAJEČAR (IST Media, Snežana Stanojević) U Zaječaru će od 4. do 11. decembra biti održan 7. Međunarodni pozorišni festival za decu pod nazivom “Čar čar Zaječar”.

 

Svečano otvaranje festivala zakazano je sutra u 19 sati u sali Pozorišta Timočke krajine “Zoran Radmilović” u Zaječaru.

Najmlađi ljubitelji pozorišta i pozorišne umetnosti ove godine će, pored predstava grada domaćina, videti i predstave pozorišta iz Beograda, Kraljeva, Užica, Šapca, Kruševca i Vidina.

 

Iz godine u godinu festival je dobijao na značaju a ove godine ustanovljena je nagrada “Čar” koja će se svake večeri dodeljivati najbljem glumcu po oceni žirija koji će raditi u sastavu Dragana Jovanović, Dragana Mladenović Veljković i Milutin Vešković.

 

Ove godine festival traje čak 8 dana a pozorišna publika će imati priliku da vidi brilijantne predstave za decu isprepletene nizom obrta, muzikom i lutkarskom igrom a zaječarsko pozorište će se predstaviti sa čak dve predstave u premijernom izvođenju.

 

U pripremi je predstava “Ivica i Marica i zla veštica” po tekstu Braće Grimm a u adaptaciji i režiji Saše Latinovića, koja će otvoriti festival.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

EPS: Struja neće poskupeti

Piše - 1. jun 2016. 0
SRBIJA (IST Media, Beta) Cena struje u Srbiji, iako je najniža, ostaće nepromenjena zahvaljujući efikasnom poslovanju i uštedama koje je…

Hrvati rekli "DA" Evropskoj uniji

Piše - 22. januar 2012. 0
ZAGREB, 22. januara 2012. (Beta) – Ministarka spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Vesna Pusić izrazila je večeras zadovoljstvo nezvaničnim rezultatima…

Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su obeležena sa *

konkurs za mlade novinare!

Postani deo tima

IST MEDIA
PRIJAVI SE
close-link
X