Počinje “Gitarijada Promo Tour 2015.”

285 0

ZAJEČAR, (IST Media, Snežana Stanojević) U cilju promocije Konkursa za učešće demo bendova na 49. Gitarijadi, Ustanova Gitarijada i ove godine organizuje turneju po gradovima regiona, pod nazivom GITARIJADA PROMO TOUR. Na svom putu, 1. i 2. aprila, predstavnici najdugovečnijeg Festivala posetiće bugarske gradove Sofiju i Ćustendil, a 3. aprila karavan Gitarijade stiže u glavni grad Makedonije.

 

U saradnji sa organizatorima bugarskog festivala „Silata na Rok“, sa kojima je Ustanova Gitarijada potpisala Ugovor o saradnji, 1. aprila u klubu „Rock It“ u Sofiji, u okviru turneje, biće održan zajednički koncert bendova Dok 7, pobednika 46. Gitariajde po glasu publike i bugarske grupe, SEVI. Koncert je zakazan za 20 časova i 30 minuta po lokalnom vremenu, dok će konferencija za novinare biti održana dva sata ranije, u 18 časova i 30 minuta.

 

IMG_9854

 

Bend Dok7

 

Dan kasnije, 2. april rezervisan je, za grad Ćustendil i klub „Nikita“ gde će od 19 časova i 30 minuta, ponovo nastupiti Dok 7 i bugarski bend SEVI, koji je prošle godine imao veoma zapažen nastup na Gitarijadi.

 

10610683_731698100198605_2635517219232965077_n

 

Već 3. Aprila karavan Gitarijade stiže u Makedoniju, gde će pored niškog benda Dok 7, u Mladinskom kulturnom centru u Skoplju, nastupiti i makedonski bendovi Yana Narayana iz Skoplja, The Goverment iz Bitolja i Skyrise iz Tetova.

 

Ovogodišnji GITARIJADA PROMO TOUR, prema rečima direktora Ustanove Gitarijada, Perislava Ducića, otišao je korak dalje od prošlogodišnjeg.
„Gitarijada je tokom poslednjih godina poprimila Međunarodni karakter, budući da se za učešće na ovom Festivalu već godinama prijavljuju bendovi sa područija bivše Jugoslavije. Početkom ove godine Ustanova Gitarijada je zaključila Ugovore o partnerstvu, sa više Festivala u regionu: HGF (Hrvatska), Bedem Fest (Crna Gora), Taksirat (Makedonija), Silata na rok (Bugarska), Guitar Art Festival (Srbija). Turneja obuhvata veće muzičke centre u regionu: Sofija, Ćustendil, Skoplje, Zagreb, Ljubljana, Velenje, Sarajevo, Nikšić, Temišvar … “

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X