Društvo

Počeo projekt za bezbednost Borana: Pričajmo o bezbednosti da ne bismo pričali o posledicama

Mladi i mediji za demokratski razvoj Boš

 

Udruženje Sigurne staze i omladinski mediji Tebrizam iz Bora pokreću projekat „Pričajmo o bezbednosti da ne bismo pričali o posledicama“, čiji je cilj da se kroz kreiranje medijskih sadržaja u vidu spotova, intervjua, stručnih tekstova i edukativnih radionica za srednjoškolce unapredi informisanost mladih na teritoriji grada Bora o bezbednom učešću u saobraćaju.

Kroz projekat će biti obrađane teme koje se bave uzrocima i posledicama saobraćajnih nezgoda sa mladim licima, kao i saveti i preporuke, kako bi se smanjio broj saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuju mladi, kaže Gordana Miletić-Svirčev, koordinator projekta.

Kako bi se mogle kvalitetno planirati i preduzimati mere za unapređenje bezbednosti mladih u saobraćaju, neophodno je istražiti okolnosti i specifičnosti koje dovode do njihovog stradanja u saobraćaju. I zato, kako biste pomogli projekat, molimo vas da popunite anketu i ocenite stanje bezbednosti saobraćaja na teritoriji grada Bora. Anketa je dostupna na linku OVDE.

Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, od ukupnog broja povređenih i smrtno stradalih lica, čak 30% su mlađi od 25 godina starosti.

Kako se navodi u Preglednom izveštaju Agencije za bezbednost saobraćaja, u periodu od 2018 do 2022. godine, u Boru je smrtno stradalo dvoje mladih lica, dok je 151 mladih povređeno.

Ovi podaci nam ukazuju da mladi predstavljaju rizičnu kategoriju učesnika u saobraćaju i da mi svakako kao društvo ne smemo da prihvatimo ljudske i materijalne gubitke u ovom obimu, navode učesnici projekta.

Rad Sigurnih staza podržava Švedska u okviru programa Beogradske otvorene škole „Mladi i mediji za demokratski razvoj“.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

U nedelju u Domu zdravlja preventivni pregledi bez zakazivanja

Ist Media

Apoteka u Domu zdravlja izdata u zakup. Na licitaciji ponuđeno 325.000 dinara mesečno

Ist Media

Povređena dva učenika na osvetljenim pešakim prelazima kod škola!

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X