Počelo čišćenje korita reke Pek

537 0

MAJDANPEK, (IST Media, Ivan Popović) Nakon dogovora čelnika opštine Majdanpek i predstavnika Rudnika bakra Majdanpek u ovom gradu počelo je čišćenje korita reke Pek.

 

ciscenje Peka 2

Radovi su počeli na delu rečnog toka koji prolazi kroz Rudnik bakra Majdanpek, a nastavljeni u samom centru grada. Ogromne količine mulja i otpada koji su se tu godinama taložili biće uklonjeni, reka će biti čistija i brža, a grad uređeniji.

 

“Zbog godinama taloženog otpada reka je usporila tok, korito je dobilo neprihvatljiv izgled, a problem je izrastao u jedan od najvećih komunalnih u gradu – kaže Duško Banković, v.d. direktora JKP „Komunalac“.

 

Predsednik majdanpečke opštine Dejan Vagner kaže da je čišćenje korita Peka samo privremeno rešenje, a da je za dugoročno rešavanje problema neophodna rekonstrukcija kanalizacione mreže.

 

“Počeli smo čišćenje od C zgrade kod stadiona, pa sad idemo nizvodno prema Domu rudara. Kvalitetno i dugoročno rešenje je rekonstrukcija kanalizacione mreže i zamena kolektora. Postojeći je prečnika 250 milimetara i mora da se zameni, a ono što treba kao prvi korak uraditi je izrada tehničke dokumentacije. Ona bi se nadovezala na postojeću dokumentaciju RBM-a koja se odnosi na širenje radova u rudniku”, kaže Dejan Vagner.

 

ciscenje Peka

 

Kao društveno odgovorna firma, Rudnik bakra Majdanpek uključio se u radove vezane za čišćenje korita reke Pek.

 

I pre godinu dana najveći problem je bila reka Pek. Mi smo tada očistili korito kroz rudnik da bi reka bila čistija i lepša na radost svih Majdanpečana. Sada smo spremni da pomognemo da se to nastavi – kaže Branisalv Tomić.

 

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X