DruštvoTema danaНекатегоризовано

Počelo čišćenje korita reke Pek

MAJDANPEK, (IST Media, Ivan Popović) Nakon dogovora čelnika opštine Majdanpek i predstavnika Rudnika bakra Majdanpek u ovom gradu počelo je čišćenje korita reke Pek.

 

ciscenje Peka 2

Radovi su počeli na delu rečnog toka koji prolazi kroz Rudnik bakra Majdanpek, a nastavljeni u samom centru grada. Ogromne količine mulja i otpada koji su se tu godinama taložili biće uklonjeni, reka će biti čistija i brža, a grad uređeniji.

 

“Zbog godinama taloženog otpada reka je usporila tok, korito je dobilo neprihvatljiv izgled, a problem je izrastao u jedan od najvećih komunalnih u gradu – kaže Duško Banković, v.d. direktora JKP „Komunalac“.

 

Predsednik majdanpečke opštine Dejan Vagner kaže da je čišćenje korita Peka samo privremeno rešenje, a da je za dugoročno rešavanje problema neophodna rekonstrukcija kanalizacione mreže.

 

“Počeli smo čišćenje od C zgrade kod stadiona, pa sad idemo nizvodno prema Domu rudara. Kvalitetno i dugoročno rešenje je rekonstrukcija kanalizacione mreže i zamena kolektora. Postojeći je prečnika 250 milimetara i mora da se zameni, a ono što treba kao prvi korak uraditi je izrada tehničke dokumentacije. Ona bi se nadovezala na postojeću dokumentaciju RBM-a koja se odnosi na širenje radova u rudniku”, kaže Dejan Vagner.

 

ciscenje Peka

 

Kao društveno odgovorna firma, Rudnik bakra Majdanpek uključio se u radove vezane za čišćenje korita reke Pek.

 

I pre godinu dana najveći problem je bila reka Pek. Mi smo tada očistili korito kroz rudnik da bi reka bila čistija i lepša na radost svih Majdanpečana. Sada smo spremni da pomognemo da se to nastavi – kaže Branisalv Tomić.

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Svečanom akademijom obeleženo 63 godine Tehničkog fakulteta u Boru

Miloš Marković

Iz budžeta grada za Hitnu pomoć oprema vredna 40 miliona dinara

Miloš Marković

Javni uvid u nacrt plana za preseljenje domaćinstava ugroženih rudarskim aktivnostima od 4. juna do 3. jula.

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X