Naslovi.netPolitika

Počela sednica SG Bora. Na dnevnom redu završni račun i kadrovske promene. Odbačeno više predloga opozicije

 

U toku je 15. sednica Skupštine Grada Bora na kome će se naći 48 pedloga odluka, a najznačajnije tačke su  usvajanje završnog računa budžeta koji je iznosio 8,2 milijarde dinara sa 85 procenta izvršenja rashoda.

Očekuju se i kadrovske promene u javno-komunalnom preduzeću Vodovod, gde je umesto Gorana Pavića koji je podneo ostavku, gradsko Veće predložilo nekadašnjeg predsednika Opštine Bor Živorada Petrovića.

Očekuje se i razrešenje člana gradskog Veća Srećka Zdravkovića a umesto njega predložena je Danijela Stojčić.

Nakon isteka v.d. mandata direktoru JU Sportskog centra Zaviši Milosavljeviću, koji se prihvatio uloge trenera kluba u Kini, predložena je Ivana Lukić.

Na sednici će biti razmatrani izveštaji o radu gradske uprave, javnih preduzeća i ustanova u 2023. godini, ali i pravilnik o isključenju i priključenju na sistem centralnog grejanja, kojim se predviđa da će građani pri isključenju morati da obezbede izmeštanje instalacije iz stana i izolaciju od susednih stanova, ili će plaćati 39 odsto bez obzira što grejanja nemaju.

Odbornici su većinom glasova odbacili predlog odbornika Vladimira Stojičevića iz GG Glasno za omladinu, da se u dnevni red uvrste predlozi o uređenju ulice Vase Pelagića i uređenje sporedne ulice u MZ “Bakar”.

Odbačen je i predlog odbornice Stranke slobode i pravde Irene Živković za razrešenje zamenika predsednika Skupštine Grada Ivana Vučkovića zbog prijave mobinga u Kancelariji za mlade, pod obrazloženjem da nije dostavljen blagovremeno.

Odbornici opozicije su kritikovali dostavljeni materijal o završnom računu, jer obimna dokumentacija nije moglla biti razmotrena detaljno kako bi se utvrdili troškovi i eventualne nepravilnosti.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

NPS uoči sutrašnjeg usvajanja završnog budžeta: Gde je utrošeno 7,5 milijardi dinara?

Ist Media

Politički rat dela SNS-a oko Kancelarije za mlade. Da li smetaju zaposlene koje nisu članice nijedne stranke?

Ist Media

Gradsko veće u Boru predložilo kadrovske promene u Sportskom centru i Vodovodu

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X