EkonomijaTema danaНекатегоризовано

Počela montaža najtežih delova nove topionice

Najteži komad opreme do sada, parni sušač za šaržu od 120 tona, montiraće se na platformi sa visine od 18 metara. – D. Marinković: Reč je o složenoj operaciji kojoj je prethodilo pripremanje transportnih puteva i angažovanje neophodne mehanizacije u koju spada i dizalica nosivosti 500 tona. – Sledeći veliki poduhvat je montaža izmenjivača toplote u novoj fabrici sumporne kiseline

 

BOR, (G.T.V. IST Media) Na gradilištu nove topionice dvadeset devetog januara počela je montaža tridesetak tona težeg dela od nedavno postavljenog kućišta za elektrostatički filter. Reč je o parnom sušaču za šaržu teškom 120 tona, koga treba postaviti na platformu i to na visini iznad 18 metara.

 

 

Niče nova topionica

 

-Postrojenje za sušenje šarže proizvedeno je u Finskoj i odatle dovezeno u Bor. Pripreme za njegovu montažu počele su znatno ranije jer se radi o složenoj operaciji. Blagovremeno smo pripremili transportne puteve i angažovali neophodnu mehanizaciju u koju spada i dizalica nosivosti 500 tona. Glavni izvođač, konkretno na ovom poslu, jeste beogradski Energoprojekt Oprema, a njegov podizvođač je borski FOD – kaže direktor Projekta nove topionice i fabrike suporne kiseline Dragan Marinković.

 

Nakon postavljanja parnog sušača, dodaje, sledi njegovo povezivanje sa ostalim delovima i montaža čelične konstrukcije zgrade u kojoj će se objekat nalaziti. Tu, na gradilištu nove topionice, društvo će mu praviti fleš-peć, kotao utilizator, komandna soba, elektrostatički filter i ostala oprema koja je sastavni deo novog pirometalurškog postrojenja.

 

Radovi odmiču planiranom dinamikom i svakoga dana, na oba gradilišta, uposleno je oko 250 ljudi i angažovano desetak podizvođača. Sledeći veliki poduhvat, kako kaže Marinković, jeste montaža izmenjivača toplote u novoj fabrici sumporne kiseline koji uskoro treba da stigne i bude montiran.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Najbolji student rudarskog fakulteta došao u Bor. Kaže da odgovorno rudarstvo ima perspektivu

Ist Media

Su Yongding novi generalni direktor Srbija Ziđin Majning

Ist Media

Ambasador Narodne Republike Kine u Srbiji posetio dve kompanije iz sastava Ziđin Majning

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X