KulturaReportažaНекатегоризовано

Pobednik slatinskog sabora: KUD “Aleksa” iz Niške Banje

BOR, (Dragan Popaz) U Slatini je u (utorak), održana 20. tradicionalna manifestacija “Sabor igare”, koja je okupila učesnike širom cele Srbije i Rumunije.

 

Defile učesnika 20. jubilarnog sabora u Slatini *** Foto: D.Popaz

 

Naslovna strana publikacije 20. sabora u Slatini

U jutarnjim satima na dan seoske slave Velike Gospojine održana je litirgija u renoviranom hramu Presvete Bogorodice, koji ove godine obaležava 151 godinu postojanja.

 

Povodom ovog jubileja ustanova Centar za kulturu u saradnji sa MZ Slatina i KUD-om “Branko Olar” predstavila je publikaciju, beležnicu sa fotosima i detaljima saborovanja 20 godina unazad.

 

U popodnevnim satima izveden je i kulturno umetnički program. Najbolji izvorni folklor neguju članovi KUD-a iz Lubnice, najbolja koreografija pripala je KUD-u “Aleksa” iz Niške Banje, najbolji zdravičar bio je Mirko Stanojević iz Slatine, najbolji istrumentalista je Boris Janković iz Lubnice, a najbolji solista bila je Marija Jović iz KUD-a “Prva Iskra” iz Petrovca na Mlavi. Lepotica jubilarnog 20. po redu  sabora  u Slatini je Maja Jovanović iz Petrovca na Mlavi. Za sveukupnog pobednika 20.Sabora u Slatini proglašeno je Kulturno- umetničko društvo iz Niške Banje.

 

Lepotica sabora Maja Jovanović u sredini iz Petrovca na Mlavi *** Foto: D.Popaz

 

-Presrećna sam ovom nagradom što iz Slatine odlazim sa titulom lepotice sabora. Predivna je priroda u vašoj Opštini, a posebno meštani Slatine što su nas na najbolji mogući način ugostili na dan njihove seoske slave – priča Maja Jovanović lepotica sabora iz Petrovca na Mlavi dodajući da će i naredne godine doći da poseti ovo prelepo borsko selo.

 

Po završetku saborskog programa održana je velika igranka u centru sela, koja je trajala sve do ranih jutarnjih sati.

 

Detalj nastupa KUD-a "Prva iskra" iz Petrovca na Mlavi *** Foto: D.Popaz

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

“Gorki smeh” nikad slađi – sa književne večeri satiričnih kratkih formi

Miloš Marković

[NAJAVA] Danas u borskoj biblioteci – umetnica Milica Ružičić

Ist Media

U subotu predstava za decu – POKAHONTAS

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X