ZabavaНекатегоризовано

Pobednici 48. Gitarijade D ZOO izdali album prvenac

ZAJEČAR, (IST Media, Snežana Stanojević) Subotički bend D ZOO, pobednik 48. Gitarijade sa teritorije Srbije izdao je album prvenac pod nazivom TREĆA ARMIJA TREĆEG SVETA. Snimanje albuma je deo nagrade koju svu osvojili na zaječarskom rok festivalu, prenosi Ustanova Gitarijada.

 

1472009_705212372825194_1407156004_n
Photo DZOO

 

„Nakon 48. Gitarijade, mi smo odmah krenuli da radimo na albumu i evo do pre nekoliko nedelja, završili smo to snimanje, u studiju „Blaze“. Snimanje je proteklo sjajno, u pitanju je osam pesama. Veoma smo zadovoljni kako to zvuči, sada treba da vidimo šta će da kaže publika“.
Album je snimljen u studiju “Blaze” Miloša Mihajlovića, tokom februara meseca, a Filip Budanović, član benda D ZOO objasnio je zašto se album zove “Treća armija rtećeg sveta”.

 

„Postoji više razloga, zašto se album zove TREĆA ARMIJA TREĆEG SVETA“, ali naš bend od samog starta prate društveno angažovani tekstovi i bavimo se temama, koje nas okružuju svakodnevno. Dakle, tekstovi na albumu, bave se trenutno najaktuelnijim društvenim pitanjima i zapravo, trudili smo se ne toliko da dajemo odgovore, koliko da postavljamo pitanja. TREĆA ARMIJA TREĆEG SVETA može da simbolizuje sve ljude, koji pokušavaju da na neki način doprinesu nečemu i time se bore protiv nekih pogrešnih vrednosti u društvu, konkretno možda u Srbiji ili na Balkanu, ili gde god. To je generalno tema, koj se kroz osam pesama, na ovaj ili onaj način prožima“.

 

D ZOO je svojim energičnim nastupom u sali “Amerikana” Doma omladine Beograda stavio pečat na završnicu promocije najstarijeg rok Festivala. Njihove nastupe očekujemo i u sklopu promotivne turneje 49. Gitariajde.

 

Kako je Budanović istakao, Gitarijada je bila i jeste, prekretnica u njihovoj karijeri
„Nastup na Gitarijadi, bio je ključni momenat u našoj karijeri, demo karijeri i u tom smislu nas je Gitarijada stvarno lansirala, na sledeću stepenicu, iz tog nekog demo sveta u, na neki način, profesionalni svet. Prvi put smo dobili šansu da snimimo pravi album, kao redovno izdanje, sa kompletnom PR podrškom Gitarijade, što je za nas velika stvar“.

https://www.youtube.com/watch?v=uiYUSgib7Oo

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Repertoar bioskopa “Zvezda” od 20. do 25. juna

Ist Media

[VIDEO] Zvezda latino džeza i bosa nove KAREN SOUZA na Nišvilu

Ist Media

Audicija za „Srbija u ritmu Evrope“ 3. juna u sali Muzičke škole u Boru

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X