Pobeda naprednjaka u Kladovu. Mala izlaznost i veliki broj nevažećih listića

593 0
KLADOVO, (IST Media) Prema prvim preliminarnim rezultatima, Srpska napredna stranka osvojila je na vanrednim izborima u Kladovu 61,33 odsto glasova birača, i imaće 18, od 28 odborničkih mesta, saznaje IST media.

Prema još nezvaničnim podacima, socijalisti u Kladovu osvojili su 29,39 procenta izašlih na birališta i imaće osam odborničkih mesta, PUPS je cenzus od pet odsto prešao za svega 0,25 odsto i imaće dva odbornika, dok je Srpska radikalna stranka sa osvojenih 2,77 odsto glasova daleko ispod cenzusa.

Interesantno je da je od 9.710 upotrebljenih glasačkih listića nevažećih bilo čak 1.423. Pravo glasa u Kladovu je imalo 2.363 glasača, a na birališta je izašlo 43,55 odsto.

Na vanrednim lokalnim izborima u Kladovu za 28 mesta u lokalnoj Skupštini borile su se izborne liste “Aleksandar Vučić – zato što volimo Kladovo”, ’’Ivica Dačić SPS – Jedinstvena Srbija Dragan Marković Palma” i “Milan Krkobabić – Partija ujedinjenih penzionera Srbije – I Kladovo je Srbija”, kao i „Dr Vojislav Šešelj – SRS“.

Koalicija Zajedno za Srbiju je bojkotovala ove izbore.

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X