EkonomijaNaslovi.netTema danaНекатегоризовано

Pljušte otkazi u Belorečkom peščaru. Vlasnici to pravdaju gubicima i novim ulaganjima

BOR, (IST Media) Direktor firme Jugo-Kaolin, Nebojša Ilinčić, izjavio je za portal IST Media da je zbog loših finansijskih rezultata ovo preduzeće primorano da smanji broj zaposlenih u pogonu “Belorečki peščar” u Donjoj Beloj Reci i ogranku “Srbokvarc” u Rgotini.

 

“Zaposlenima je za dobrovoljni odlazak iz firme ponuđena otpremnina u visini jedne trećine bruto zarade za svaku godinu radnog staža u Jugo-Kaolinu, što je zakonska obaveza poslodavca. Osim toga, radnici koji se odluče za socijalni program će dobiti i po 10.000 dinara za svaku godinu radnog staža, uzimajući u obzir i staž kod prethodnih poslodavaca, kao i 250.000 dinara, fiksno”, rekao nam je Ilinčić, ali nije precizirao o kojem je broju radnika reč.

 

belorecki_pescar

Foto:Jugo-Kaolin

 

On je dodao da će, ukoliko se ne prijavi dovoljan broj radnika za dobrovoljni odlazak, iz ovog preduzeća po osnovu viška zaposlenih otkazivati ugovore o radu.

 

Jugo-Kaolin u zvaničnom saopštenju navodi da se “Belorečki Peščar nalazi u fazi unutrašnieg restruktuiranja i reorganizacije, jer je u poslednjih pet godina kompanija stvorila gubitak zbog tržišne situacije i u najvećoj meri, zastarele i neoptimizirane tehnologije u svim delovima tehnološkog procesa.

 

“Menadžment kompanije ie uložio velike napore kako bi održao i unapredio proizvodnju, i ispunio sve obaveze koje ima prema svojim kupcima i svim zaposlenima”, navode u Jugo-Kaolinu.

 

Dodaje se da su svi pomenuti gubici pokriveni povećanjem kapitala od strane osnivača društva, tako da ie Kaolin AD, koji je deo nemačke Quarzwerke grupe, uložio preko 10 miliona evra kao podršku “Belorečkom Peščaru”.

 

“Trenutno se u ogranku Belorečki Peščar zavšava prva faza modernizacije u koju će biti investirano oko 5 miliona evra a konačni cilj je napraviti modernu fabriku velikog, fleksibilnog kapaciteta, sa optimalnom imodernom tehnologijom i optimalnim brojem zaposlenih”, rekli su u ovom preduzeću.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Srbija Ziđin Koper donirala 1,2 miliona dinara Fudbalskom klubu Krivelj

Ist Media

Beživotno telo Boranke izvučeno iz Borskog jezera

Ist Media

Poznata još dva imena koja će nastupiti na ovogodišnjem Nišvilu. Sjajna Dženi Mekferson i jazz trubač Teo Kroker

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X