Plaketa kompaniji „Serbia Zijin Copper“ za razvoj i afirmaciju Bora

204 0

 

Predstavnicima kompanije „Serbia Zijin Copper“ (Ziđin), danas je u Gradskoj upravi uručena plaketa za doprinos privrednom razvoju i afirmaciji grada Bora.

Zahvaljujući Ziđinu uvečan je budžet Bora, zaposleno skoro 3.000 radnika i stvoreno bolje poslovno i ekonomsko okruženje, naglasio je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Posebno mi je zadovoljstvo kada vidim da danas kompanija ima ideju i pravac razmišljanja o ekologiji. Podržaćemo svaku inicijativu kada je u pitanju rešavanje ekoloških problema i izazova koji su im ostavljeni u nasleđe, ali isto tako i novih predloga koji dolaze od strane i komapanije i grada Bora, rekao je Milikić.

Qiu Weijun, zamenik generalnog direktora kompanije Ziđin, istakao je da je velika čast primiti nagradu koju im je uručila Gradska uprava.

U protekle tri godine kompanija je postojano radila na zajedničkom razvoju grada, društvene zajednice i kompanije. Veliki značaj dat je zaštiti i obnavljanju  ekološke sredine i uloženo je ukupno 143 miliona dolara u tretman dimnih gasova, sistema za prečišćavanje otpadnih voda, projekte ekološke rekultivacije i izgradnju on line sistema za monitoring stanja životne sredine. Do novembra, kompanija je zasadila 120 hiljada sadnica i dodatno ozelenila jos 500 hiljada kvadratnih metara zemljišta, rekao je Qiu Weijun.

On je još dodao da je kompanija puštanjem sistema za sakupljanje i odsumporavanje dimnih gasova poboljšala kvalitet vazduha u gradu, kao i da je realizovala 68 projekata na polju donacija, pomoći i podrške. Za podršku zdravstvu, obrazovanju, kulturi, sportu, socijalnoj zaštiti i u objekte od javnog interesa u gradu uloženo je 754 hiljade dolara.

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X