DruštvoTema danaНекатегоризовано

Petrović: Budžet za 2016. manji za 100 miliona dinara. U prethodnoj godini se najviše ulagalo u renoviranje škola

BOR (IST Media, Ivana Milovanović) Budžet Opštine Bor za 2016. godinu manji je za oko 100 miliona dinara u odnosu na ovogodišnji, rekao je predsednik Opštine Bor, Živorad Petrović, na tradicionalnoj novogodišnjoj konferenciji za novinare.

 

“U 2014. i 2015. godini Opština Bor najviše sredstava je uložila u renoviranje škola, oko 95 miliona dinara, a zatim u infrastrukturne projekte, odnosno izgradnju i održavanje vodovodne i kanalizacione mreže, u šta je uložen 41 milion dinara”, rekao je prvi čovek borske opštine.

 

U renoviranje objekata i institucija Opštine Bor, u 2015. je uloženo nešto više od šest miliona dinara, dok je više od dva miliona utrošeno za renoviranje postojećih ambulanti i otvaranje novih.

 

20151228_111258

 

Petrović je istakao da je od kapitalnih investicija za narednu godinu u planu izrada treće trake za vozila na ulazu u Bor, zatim završetak mosta u Slatini, kao i ulaganje u put Gornjane-Rudna Glava.

 

Budžetom za narednu godinu izdvojeno je 24 miliona dinara za informisanje, i 38 miliona dinara za sport. Međutim, ostaje otvoreno pitanje da li ćemo i u narednom periodu finansirati svih 60 klubova, koliko ih u Opštini Bor postoji“, rekao je Petrović.

 

direktori_javnih_preduzecha_bor

 

Osvrćući se na rad javnih preduzeća, Petrović je rekao da su najveći problem Toplane nagomilani dugovi, koji samo prema EPS-u iznose 850 miliona. Takođe, veliki problem sa kojim se ovo preduzeće suočava jeste i loša naplata usluga, s obzirom na to da su dugovanja koja građani imaju prema Toplani oko 650 miliona dinara.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

[VIDEO] Saobraćaj pripada osobama sa invaliditetom

Ist Media

Srbija Ziđin Koper donirala 1,2 miliona dinara Fudbalskom klubu Krivelj

Ist Media

MUP pozvao građane da predlože gde pojačati kontrolu merenja brzine u saobraćaju

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X