Petrović: Budžet za 2016. manji za 100 miliona dinara. U prethodnoj godini se najviše ulagalo u renoviranje škola

213 0

BOR (IST Media, Ivana Milovanović) Budžet Opštine Bor za 2016. godinu manji je za oko 100 miliona dinara u odnosu na ovogodišnji, rekao je predsednik Opštine Bor, Živorad Petrović, na tradicionalnoj novogodišnjoj konferenciji za novinare.

 

“U 2014. i 2015. godini Opština Bor najviše sredstava je uložila u renoviranje škola, oko 95 miliona dinara, a zatim u infrastrukturne projekte, odnosno izgradnju i održavanje vodovodne i kanalizacione mreže, u šta je uložen 41 milion dinara”, rekao je prvi čovek borske opštine.

 

U renoviranje objekata i institucija Opštine Bor, u 2015. je uloženo nešto više od šest miliona dinara, dok je više od dva miliona utrošeno za renoviranje postojećih ambulanti i otvaranje novih.

 

20151228_111258

 

Petrović je istakao da je od kapitalnih investicija za narednu godinu u planu izrada treće trake za vozila na ulazu u Bor, zatim završetak mosta u Slatini, kao i ulaganje u put Gornjane-Rudna Glava.

 

Budžetom za narednu godinu izdvojeno je 24 miliona dinara za informisanje, i 38 miliona dinara za sport. Međutim, ostaje otvoreno pitanje da li ćemo i u narednom periodu finansirati svih 60 klubova, koliko ih u Opštini Bor postoji“, rekao je Petrović.

 

direktori_javnih_preduzecha_bor

 

Osvrćući se na rad javnih preduzeća, Petrović je rekao da su najveći problem Toplane nagomilani dugovi, koji samo prema EPS-u iznose 850 miliona. Takođe, veliki problem sa kojim se ovo preduzeće suočava jeste i loša naplata usluga, s obzirom na to da su dugovanja koja građani imaju prema Toplani oko 650 miliona dinara.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X