DruštvoНекатегоризовано

Peticiju za vraćanje ekonomskog odeljenja potpisalo 1.000 građana

MAJDANPEK, (tekst i foto: Ivan Popović) Na inicijativu Saveta roditelja Tehničke škole Majdanpek, učitelji i profesori ove škole pokrenuli su prikupljanje potpisa za peticiju kako bi se u tom gradu vratilo odeljenje “ekonomski tehničar”. Za samo sat vremena, koliko je prvi dan trajalo prikupljanje potpisa, peticiju je podržalo preko 1.000 Majdnpečana.

 

Majdanpek Peticiju za vracanje ekonomskog odeljenja za jedan dan potpisalo vise od 1000 gradjana FOTO I. POPOVIC  (1)

Majdanpek Peticiju za vracanje ekonomskog odeljenja za jedan dan potpisalo vise od 1000 gradjana FOTO I. POPOVIC  (3)

 

 

“Ova odluka nikome nije jasna, s obzirom da će njeno prihvatanje i gašenje odeljenja naneti veliku štetu deci. Pozivam ministra prosvete da dođe i uvidi situaciju lično, a ne da iz kabineta donosi odluke. Sramota je terati decu da srednju školu završavaju u drugim gradovima i to u ovoj besparici”, kaže Elvira Jovanović, predsednik Saveta roditelja i zamenik predsednika SO Majdnapek.

 

Profesori Tehničke škole podržali su roditelje jer će, kako kažu, odluka Ministarstva primorati učenike da napuste grad.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

“Ovo je jako loša odluka Ministarstva, jer se gašenjem ovog odeljenja na direktan način deca usmeravaju da napuste Majdanpek. Smatramo da naša škola može, i da sve ove godine dokazuje, da je školovanje naših đaka bilo izuzetno budući da su imali veliki uspeh na fakultetima”, kaže Ivana Božić Mišev, profesorka ekonomske grupe predmeta.

 

Podsećamo, resorno Ministarstvo je ukinulo ekonomsko odeljenje bez ikakve najave, i tako ostavilo 120 mesta za upis u srednje škole. Ovaj broj mesta nije dovoljan za 175 maturanata, što znači da će 55 njih biti primorano da upiše školu u nekom drugom, 80 kilometara udaljenom gradu.

 

 

Ministarstvo: Tehnička škola je dobila traženi broj mesta

Iako je ekonomsko odeljenje ukinuto mimo plana za upis, u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja tvrde suprotno.

“Tehničkoj školi u Majdanpeku Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je odobrilo u Konkursu za upis ucenika u srednje škole, onoliko mesta za upis ucenika koliko su i tražili – stoji u odgovoru Ministarstva.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Gradsko veće u Boru predložilo kadrovske promene u Sportskom centru i Vodovodu

Ist Media

Članovi Senata Univerziteta u Beogradu u poseti Srbija Ziđin Koper

Ist Media

Povratak Živorada Žike Petrovića – novi direktor JKP Vodovod u Boru – Sindikat upozorava: Zaposleni rade u nehumanim uslovima

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X