Društvo

Peticija radnika rudnika “Novo Cerovo”. Traže uklanjanje blokade puta u Krivelju

potpisi peticija

 

Radnici rudnika “Novo Cerovo” kompanije Srbija Ziđin Koper, uputili su načelniku Borskog okruga i lokalnoj samoupravi Bora peticiju sa potpisima, u kojoj je navedeno da zbog blokade puta u selu Veliki Krivelj nije moguće obezbediti potreban materijal  za proizvodnju u rudniku.

U tekstu peticije navodi se da se u ovom trenutku ne mogu transportovati dizel gorivo, eksploziv, rezervni delovi i ostalo, što dovodi do zastoja u proizvodnji

Mi dole potpisani radnici zabrinuti smo za našu egzistenciju, kao i za egzistenciju naših porodica. Ovim putem tražimo od nadležnih da preduzmu sve što je u njihovoj moći, kako bi se problem rešio što pre, a mi vratili na posao, navodi se u tekstu peticije.

U međuvremenu, čelnici kompanije Srbija Ziđin Koper posetili su jednog od radnika rudnika “Novo Cerovo”, Marka Milosavljevića, koji je izrazio zabrinutost zbog upućivanja na prinudni odmor, a meštani Krivelja su pozvani da pomognu u uklanjanju blokade u centru sela, koja je ušla u treću nedelju.

Milosavljević podseća da je zbog blokade rudnik primoran da obustavi proizvodnju, i da su zaposleni na prinudnom odmoru a isplaćuje im se samo 85% zarade.

Medijima se povodom posete porodici Milosavljević obratio i generalni direktor SZK Ćiu Guodžu, koji je rekao: “Moji roditelji su dobronamerni, blagi ljudi, radni i vredni. I ja sam dete običnih radnika. Moja majka je bila radnica u fabrici konfekcije, a moj otac je nekada radio kao radnik u fabrici aluminijuma. Od malih nogu sam bio svestan i znao sam šta bi za nas decu i za našu porodicu značilo da nam roditelji ostanu bez posla. Zato, saosećam sa vama, rekao je on svojim domaćinima.

Brojni zaposleni, brojni stanovnici sela i grada dišu kao jedan i dele istu sudbinu sa zaposlenima u Rudniku NC i svi su oni jedna interesna zajednica. Kompanija Serbia Ziđin Koper, nekadašnji RTB, deli sudbinu sa građanima Bora već 120 godina. Verujemo da će ta dobrota zajedništva uvek da pobediti, jer uvek postoji više načina za rešavanje problema nego što ima samih problema. Potrebno je samo da se velika većina dobronamernih meštana ujedini i smisli više načina za rešenje problema i mi ćemo sigurno uspeti da rešimo ovaj problem  blokade puta, kako bi rudnik mogao što pre da nastavi proizvodnju, kako bi se više od 280 zaposlenih vratilo na posao i kako bismo omogućili da se više od 280 porodica vrati srećnom životu, rekao je Ćiu Goudžu.

On je ocenio da je blokada puta protivzakonita, i da zbog nje mnogi radnici mogu ostati bez posla.

Deo meštana Krivelja već tri nedelje blokira prolaz teških kamiona kompanije Ziđin kroz centar sela, zahtevajući bolje održavanje puteva i rešavanje sudbine preseljenja tog sela.

 

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

MUP pozvao građane da predlože gde pojačati kontrolu merenja brzine u saobraćaju

Ist Media

Počela izgradnja novog dečjeg vrtića – Od iduće godine bez liste čekanja za upis dece

Ist Media

KONAČNO: Bolnica u Majdanpeku dobila uređaj za sterilisanje hirurških instrumenata i opreme

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X