Pećina Vernjikica ponovo u turističkoj ponudi grada Bora?

194 0

Detalj iz Lazareve pećine, foto: rock&ice

Nacionalna asocijacija turističkih speleoloških objekata u Srbiji pomoći će lokalnoj samoupravi i Turističkoj organizaciji u Boru da na što bolji način promovišu Vernjikicu i Lazarevu pećinu, dogovoreno je na današnjem sastanku kome su prisustvovale dve organizacije i predstavnici  lokalne samouprave.

S obzirom da grad ima speleološke objekte, plan Turističke organizacije je da neke od tih objekata dodatno implementira u turističku ponudu grada, prvenstveno Vernjikicu, a cilj je da Lazareva pećina bude svetski priznata, rekla je Bobana Gramić, direktor Turističke organizacije u Boru.

Ona je dodala i da je pokrenut postupak za stavljanje u funkciju pećine „Vernjikica“, a Javnom preduzeću „Srbija šume“ upućen i zahtev za proširenje poslovne saradnje.

Darko Pavlović, predsednik Nacionalne asocijacije turističkih speleoloških objekata u Srbiji, ističe da Bor ima sjajnu turističku ponudu vezanu za speleološke objekte.

Iskustvo koje imamo iskoristićemo na najbolji mogući način kako bi zajedničkim nastupom prema resornim ministarstvima i državi pomogli da se na pećine u Srbiji gleda kao sjajan turistički potencijal koje tokom godine imaju preko 100 hiljada posetilaca.

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X