Pay Pal u Srbiji konačno funkcioniše u oba pravca?!

319 0

pay palPayPal je danas ponovo omogućio naplatu putem ovog servisa, što znači da korisnici iz Srbije konačno mogu da uživaju u njegovom punom kapacitetu. Ovu vest prenela se putem društvenih mreža, a da li je, kao prethodni put, samo reč o lažnoj informaciji, Blic je kontaktirao Zorana Torbicu iz Centra za razvoj interneta.
“Testirali smo i uverili se da PayPal funkcioniše za fizička lica, za pravna još nismo sigurni. Ovo je fenomenalna stvar i novi zamah za fizička lica, mikro i srednja preduzeća, jer sada mogu da primaju i šalju novac bez problema. Zakon i podzakonska akta sada moraju da se promene kako bi se pojednostavila procedura slanja i primanja robe preko interneta, jer nema poente ako smo skuplji u odnosu na druge zemlje. Upravo ćemo o tom problemu uskoro pričati na konferenciji Nova energija, na Kopaoniku” – rekao je Torbica za Blic.

 

Pejpal je u Srbiji počeo da posluje u aprilu 2013. godine, a u julu ove godine omogućeno je da rezidenti preko tog servisa vrše naplatu iz inostranstva i plaćanje prema inostranstvu u devizama. Iako se o tome dugo pričalo, ovaj servis u svoje valute još nije stavio dinare.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X