Pay Pal u Srbiji konačno funkcioniše u oba pravca?!

279 0

pay palPayPal je danas ponovo omogućio naplatu putem ovog servisa, što znači da korisnici iz Srbije konačno mogu da uživaju u njegovom punom kapacitetu. Ovu vest prenela se putem društvenih mreža, a da li je, kao prethodni put, samo reč o lažnoj informaciji, Blic je kontaktirao Zorana Torbicu iz Centra za razvoj interneta.
“Testirali smo i uverili se da PayPal funkcioniše za fizička lica, za pravna još nismo sigurni. Ovo je fenomenalna stvar i novi zamah za fizička lica, mikro i srednja preduzeća, jer sada mogu da primaju i šalju novac bez problema. Zakon i podzakonska akta sada moraju da se promene kako bi se pojednostavila procedura slanja i primanja robe preko interneta, jer nema poente ako smo skuplji u odnosu na druge zemlje. Upravo ćemo o tom problemu uskoro pričati na konferenciji Nova energija, na Kopaoniku” – rekao je Torbica za Blic.

 

Pejpal je u Srbiji počeo da posluje u aprilu 2013. godine, a u julu ove godine omogućeno je da rezidenti preko tog servisa vrše naplatu iz inostranstva i plaćanje prema inostranstvu u devizama. Iako se o tome dugo pričalo, ovaj servis u svoje valute još nije stavio dinare.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Laibach na 49. Gitarijadi

Piše - 16. April 2015. 0
ZAJEČAR, (IST Media, Snežana Stanojević) Legendarni Laibach novi je headliner 49. Gitarijade koja se održava od 29. jula do 1.…

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X