PolitikaTema danaНекатегоризовано

Pat pozicija u gradskoj vlasti u Zaječaru – I većina u manjini

ZAJEČAR, (IST Media) Usled nedostatka kvoruma, Skupština grada Zaječara ni danas nije održana, pa je propalo usvajanje budžeta za 2013. godinu, a kriza vlasti preti da dovede do vanrednih izbora u gradu na Timoku.

 

Skupštinska većina je morala da se pomiri sa činjenicom da grad prelazi na privremeno finansiranje, jer budžet za narednu godinu nije usvojen u zakonskom roku. To znači, da će u gradskoj kasi biti samo jedna četvrtina para od planiranih. Gradski oci tvrde da to nije nikakva katastrofa, a da li je tako to će se videti u narednim mesecima.

 

Predsednik gradske skupštine Ivan Joković, je odbornicima okrnjene skupštinske većine, koji su bili u sali (opozicija je ostala u skupštinskom holu) obećao da će naredih dana obaviti razgovor sa predstavnicima svih odborničkih grupa kako bi se našlo rešenje za izglasvanje potrebnih odluka.

 

Ukoliko se to ne dogodi, već 31. januara biće uvedena privremena uprava, a nakon toga raspisani vanredni lokalni izbori.

 

Pat pozicija u gradskoj skupštini je nastala kada je odbornik URS-a Andreja Milošević u kafani potpisao zahtev za smenu gradonačelnika Boška Ničića, svog koalicionog partnera, a odmah sutradan podneo ostavku na mesto odbornika uz obrazloženje da je prezauzet privatnim poslom i da ne može više da obavlja odborničku dužnost. Ostavku je overio u sudu, ali od tada ne želi da se pojavi u Gradskoj skupštini da bi bio razrešen mandata, kada bi automatski mandat bio dodeljen drugom odborniku.

 

Naprednjaci bi da vladaju ali im ne dozvoljava "manjina"

 

Time je blokiran rad skupštine. Neodgovorno ponašanje odbornika Miloševića koalicioni partneri iz URS-a objašnjavaju time da on „ne želi da se pojavi u Skupštini jer ga je sramota“. Od koga – nisu objasnili. Od svojih partijskih drugova sigurno ne, možda ga je sramota od birača? To je već na njegovoj savesti, zaključuju kolege.

 

Tek, ispada da trenutno stanje odogovara i poziciji i opoziciji. I jedni i drugi priželjkuju nove izbore, nadajući se da će postići bolje rezultate nego na predhodnim, ali istovremeno i strepe od debakla.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Nastavljena sednica Skupštine Grada Bora, ekipi TV Nova S nije dozvoljeno prisustvo sednici

Ist Media

U ponedeljak nastavak sednice Skupštine Grada Bora. O poskupljenju komunalija i bez odbornice SSP Irene Živković

Ist Media

Sednica Skupštine Grada Bora prekinuta zbog odbijanja odbornice SSP sa napusti zasedanje

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X